ajron Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) Witam, właśnie jestem w trakcie poszukiwań nowego laptopa. Dotychczas miałam Asusa F5, służył mi przez 4 lata, ale często się zawieszał i mocno nagrzewał, tak, że karta graficzna mi się często "wyłączała" aż w końcu padła. Koszt naprawy oczywiście nieopłacalny. Muszę więc szybko kupić nowego. Znajomy informatyk odradził HP i Asusa - Asusy podobno mają problem z chłodzeniem. Doradził, żeby zwrócic uwagę przy zakupie na system chłodzenia i zasilacz, żeby nie pobierał zbyt dużo prądu. Moje wymagania są niewielkie, potrzebuję go głównie do internetu, ogladania filmów i zdjęć i podstawowych programów i oby był w miarę szybki. przekątna ekranu: 15,6 procesor: i3 (jeśli to w ogóle możliwe w tej cenie) HDMI bluetooth CD-rom koniecznie Wi-Fi jakby się znalazł Windows 8 to też się nie obrażę Liczę na Waszą pomoc! Pozdrawiam! Edytowane 24 Lutego 2013 przez ajron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Ja na taki cel wybrałem Lenovo G580 - jak dobrze poszukasz to dorwiesz z i3 i GF610 za ok. 1600. Przekonała mnie bardzo dobra jakość jak za tą cenę, co czuć w dotyku. Poszukaj testów w internecie gdzie uwzględniono ten model i postaraj się go obmacać na żywo - zobaczysz co mam na myśli.. Mój kosztoał 1650 za B960 z Win 7 prawie rok temu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Przekonała mnie bardzo dobra jakość jak za tą cenę, co czuć w dotyku. Konkretnie co? Wyginająca się pokrywa matrycy czy może słabe zawiasy? Obudowy w tanich lenovo to śmieć (zresztą nie tylko w tanich). Odradzam tą markę ze względu na serwis gwarancyjny w polszy, wystarczy wklepać w google a wychodzą opinie pochlebne inaczej. Edytowane 25 Lutego 2013 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...