Skocz do zawartości
Boyco

Jaki Cooler do Durona 1000@1333+???

Rekomendowane odpowiedzi

Do mojego kochanego Duronka polecacie???

Zalezy mi przedewszystkim na wydajnosci (czesciowo na cenie). Jezeli ktos ma zamiar sprzedac to tez chetnie kupie. Przedstawcie mi plusy i minusy swoich propozycji 8) .

Napalony jestem na Volcano 7/7+ , tyle ze cena troche odstrasza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boyco - titan utrzyma sensowne temperatury na procku do 65-70W. Ten twoj duron wydziela cos kolo 60W.

No a Volcano?

Czemu tu nie ma tak ozywionej dyskusji jka przy AMD vs Intel czy tez ATI vs nVidia? Przecież widze ze jest tu duzo zwolennikow Volcano 7/7+ jak i Titana. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz masz kupic V7 to lepiej D5TB bo roznica rzadna, ale miedzy V7+ juz zauwarzysz roznice. Jak dlamnie to kup Thermalright SK-6 100zł + przesylka. PITer z forum bodajze sprzedaje a moze cos pomylilem :). Nieche reklamowac ale dam LINK napewno warto bo ten cooler normalnie kosztuje 200zł a i dodam, ze jest bardziej wydajny niz V7+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja troche z innej beczki:

Polecam Ci coolerek ktoorego sam uzywam od pewnego czasu a mianowicie:

CoolerMaster HCC-002

Jest naprawde zajebisty - czysta miedz - wiatrak 7000 obr. W 4maxie stoi za 130 pln.

Jesli chodzi o temperature to po zabiegach szlifowania u mnie z zadka przekracza 40'C (duron 1000@1200)...polecam :)

jou !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przyklad mialem tego juz oslawionego titana - zanim zdecydowalem sie na coolermastera. Nie powiem - calkiem wydajnie chlodzi ale niestety mialem problemy ze stabilnoscia systemu po machnieciu go na 1200Mhz (hyhy-wlasciwie to system sie nie ladowal wogule :))

Masz procka na 1333 tzn ze jestes posiadaczem serii AHLCA - wiec jezeli nie musiales drastycznie zwiekszac napiecia aby osiagnac taki wynik, uwazam ze ten titan Ci wystarczy...

jou!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przyklad mialem tego juz oslawionego titana - zanim zdecydowalem sie na coolermastera. Nie powiem - calkiem wydajnie chlodzi ale niestety mialem problemy ze stabilnoscia systemu po machnieciu go na 1200Mhz (hyhy-wlasciwie to system sie nie ladowal wogule :))

Masz procka na 1333 tzn ze jestes posiadaczem serii AHLCA - wiec jezeli nie musiales drastycznie zwiekszac napiecia aby osiagnac taki wynik, uwazam ze ten titan Ci wystarczy...

jou!

Zgadza sie - nie musialem zminiac napiecia. Ale by wskoczyc na 10.5*133 musze to zrobic.

Tyle ze przy tych ustawieniach procek juz i tak sie sporo grzeje (do 65).

Chodzi mi o wydajny/tani cooler by moc dalej krecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po pierwsze tak: nie wiem jak wyglada Volcano 7+ ani7 ale co do Titana D5TB to moge troche powiedziec. Moze i on jest wydajny ale jego wada wg mnie jest to ze tak pierdzi wentylator od niego, a mnie to denerwuje tak ze polecam ci Volcano 7+ (choc go nie widzialem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10,5X133 przy 1,85 powinien jeszcze wytrzymac, ale raczej nic wiecej. wiec jesli chcesz zaszalec, to chyba bedziesz musial kupic cos mocniejszego

10*133 to bez podnoszenia napiecia, gdy podniose napiecie na 10.5*133 to mi niebezpiecznie skacze temperatura. Kupic cos mocniejszego! Ale CO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do Titana D5TB to moge troche powiedziec. Moze i on jest wydajny ale jego wada wg mnie jest to ze tak pierdzi wentylator od niego, a mnie to denerwuje tak ze polecam ci Volcano 7+ (choc go nie widzialem)

Jak to pierdzi? Przeciez to jeden z cichszych sprzetow, a na zmniejszonych obrotach to juz wogole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...