Boyco Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Do mojego kochanego Duronka polecacie??? Zalezy mi przedewszystkim na wydajnosci (czesciowo na cenie). Jezeli ktos ma zamiar sprzedac to tez chetnie kupie. Przedstawcie mi plusy i minusy swoich propozycji 8) . Napalony jestem na Volcano 7/7+ , tyle ze cena troche odstrasza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zaraz pojawi sie 10 postow z ciagiem znakow "D5TB" :) ewentualnie jakis model z miedzia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 D5TB żartuje w poście "Czy mógłby mi ktoś ..." walnąłem link do takiego fajnego coolera z turbinką można go w szwabskich sklepach int dostać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 a ja i tak zostaje przy Titan D5TB :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php?t=3383 to tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Ten Titan D5TB naprawde taki wydajny jest czy tez ma tylko/aż tak dobry współczynnik wydajnosc/cena? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 ja bym sie wahal miedzy vol7 a wlasnie D5TB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 ja bym sie wahal miedzy vol7 a wlasnie D5TB A biorąc pod uwage cenę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 ja bym sie wahal miedzy vol7 a wlasnie D5TB A biorąc pod uwage cenę? na a biorac pod uwage cene to raczej titan :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Ja trafisz na D5TB z obrotami 3300-3400, ladnie go wyszlifujesz i dasz dobra paste to napewno bedziesz zadowolony ale bez tego zapewnie tez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 A jakie są różnice temperatur miedzy Titanem a Volcano 7. Nigdie nie znalazlem porównania :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Boyco - titan utrzyma sensowne temperatury na procku do 65-70W. Ten twoj duron wydziela cos kolo 60W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Boyco - titan utrzyma sensowne temperatury na procku do 65-70W. Ten twoj duron wydziela cos kolo 60W. No a Volcano? Czemu tu nie ma tak ozywionej dyskusji jka przy AMD vs Intel czy tez ATI vs nVidia? Przecież widze ze jest tu duzo zwolennikow Volcano 7/7+ jak i Titana. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja jestem za Titanem.Calkiem ladnie sobie radzi z moim TB,a on wydziela wiecej ciepla niz jakikolwiek duron wiec powinien Ci spokojnie styknac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jesli juz masz kupic V7 to lepiej D5TB bo roznica rzadna, ale miedzy V7+ juz zauwarzysz roznice. Jak dlamnie to kup Thermalright SK-6 100zł + przesylka. PITer z forum bodajze sprzedaje a moze cos pomylilem :). Nieche reklamowac ale dam LINK napewno warto bo ten cooler normalnie kosztuje 200zł a i dodam, ze jest bardziej wydajny niz V7+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A gdybym miał dac za Volcano 7 60-65zł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 ja bym Ci proponowal zalozyc sobie wc nie bedziesz mial wtedy goraca w obudowie a procek tez sie nei zagrzeje nie wspomne jush o halasie jak sie ktos sie spotkal z wc to jush go nie zostawi bez walki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A ja troche z innej beczki: Polecam Ci coolerek ktoorego sam uzywam od pewnego czasu a mianowicie: CoolerMaster HCC-002 Jest naprawde zajebisty - czysta miedz - wiatrak 7000 obr. W 4maxie stoi za 130 pln. Jesli chodzi o temperature to po zabiegach szlifowania u mnie z zadka przekracza 40'C (duron 1000@1200)...polecam :) jou ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A sa jakies wady tego Titana? Bo dziwi mnie taka mala roznica w wydajnosci przy tak duzej roznicy ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja na przyklad mialem tego juz oslawionego titana - zanim zdecydowalem sie na coolermastera. Nie powiem - calkiem wydajnie chlodzi ale niestety mialem problemy ze stabilnoscia systemu po machnieciu go na 1200Mhz (hyhy-wlasciwie to system sie nie ladowal wogule :)) Masz procka na 1333 tzn ze jestes posiadaczem serii AHLCA - wiec jezeli nie musiales drastycznie zwiekszac napiecia aby osiagnac taki wynik, uwazam ze ten titan Ci wystarczy... jou! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja na przyklad mialem tego juz oslawionego titana - zanim zdecydowalem sie na coolermastera. Nie powiem - calkiem wydajnie chlodzi ale niestety mialem problemy ze stabilnoscia systemu po machnieciu go na 1200Mhz (hyhy-wlasciwie to system sie nie ladowal wogule :)) Masz procka na 1333 tzn ze jestes posiadaczem serii AHLCA - wiec jezeli nie musiales drastycznie zwiekszac napiecia aby osiagnac taki wynik, uwazam ze ten titan Ci wystarczy... jou! Zgadza sie - nie musialem zminiac napiecia. Ale by wskoczyc na 10.5*133 musze to zrobic. Tyle ze przy tych ustawieniach procek juz i tak sie sporo grzeje (do 65). Chodzi mi o wydajny/tani cooler by moc dalej krecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Boyco - jak chcesz wiecej krecic, to ten titan ci moze nie starczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Boyco - jak chcesz wiecej krecic, to ten titan ci moze nie starczyc. No a ja cały czas prosze sie was byście mi jakis wydajny cooler doradzili :cry: Moze jakies aktualne testy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Tez mi cos ten Titan podejrzanie wygląda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 a moze Zalman`a CNPS6000A AL-CU ... cena to tylko 78 zl... CHyba warto... i przyznam, ze sam sie nad nim zastanawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 10,5X133 przy 1,85 powinien jeszcze wytrzymac, ale raczej nic wiecej. wiec jesli chcesz zaszalec, to chyba bedziesz musial kupic cos mocniejszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 To po pierwsze tak: nie wiem jak wyglada Volcano 7+ ani7 ale co do Titana D5TB to moge troche powiedziec. Moze i on jest wydajny ale jego wada wg mnie jest to ze tak pierdzi wentylator od niego, a mnie to denerwuje tak ze polecam ci Volcano 7+ (choc go nie widzialem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 10,5X133 przy 1,85 powinien jeszcze wytrzymac, ale raczej nic wiecej. wiec jesli chcesz zaszalec, to chyba bedziesz musial kupic cos mocniejszego 10*133 to bez podnoszenia napiecia, gdy podniose napiecie na 10.5*133 to mi niebezpiecznie skacze temperatura. Kupic cos mocniejszego! Ale CO!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 co do Titana D5TB to moge troche powiedziec. Moze i on jest wydajny ale jego wada wg mnie jest to ze tak pierdzi wentylator od niego, a mnie to denerwuje tak ze polecam ci Volcano 7+ (choc go nie widzialem) Jak to pierdzi? Przeciez to jeden z cichszych sprzetow, a na zmniejszonych obrotach to juz wogole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...