Skocz do zawartości
Acredis

Proc+ram+płyta+grafa ~ 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zrobić upgrade mojego aktualnego kompa.

Aktualnie mam :

E8400 3.0

Gf 8800GT

2x 2 GB 800 mhz DDR2

Płyta na P35

Myślę o :

Proc: i5 3570 - 850 zł

Ram: 2x 4 GB 1333 mhz ddr3 Kingston - 120 zł

Karta: Radeon Sapphire 7950 Vapor - X - 1250 zł

Płyta: MSI z77A-G43 - 320 zł

Razem: 2540 zł

Chłodzenie Cpu: z E8400 mam Thermalright Ultra 120 - eXtreme i to by pozostało [ dokupię jedynie podstawke pod lga 1150 za 20 zl ]. Dodatkowo w obudowie będzie z 5 innych wentylatorów + panel sterujący.

Zależy mi na ciszy.

A reszta kasy zostanie na dysk ssd 128 gb .

I tutaj jest moje pytanie :

Czy ta płyta + te chłodzenie CPU + 5 wentyli wystarczy aby schłodzić i5 3570 podkręconego

z 3.4 na 4.0 ? Chciałbym aby działało to stabilnie i zawsze było 4.0 przy grach 3D. I temperatura do 60* C.

Ps. Załozyłem ten temat w złym dziale za co najmocniej przepraszam. Proszę o nie usuwanie tematu a przeniesienie go do działu " Co Kupić ". Z góry niezmiernie dziękuję :)

Pozdrawiam,

Wojtek

Edytowane przez Acredis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 4.0 Ghz temperature bedziesz mial prawdopodobnie taka sama jak przy samym turbo booscie jaki masz standardowo do 3.8 Ghz. Dopiero przy 4.4 Ghz jak zaczniesz zwiekszac voltage do 1.2V i wiecej zauwazysz znaczacy wzrost temperatury przy pelnym obciazeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi