Skocz do zawartości
kap00ch

przelotka (MS Sidewinder FF pro)gameport=>usb ?? hilfe :/

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj instalnalem se freelancera i mysle spoko by se bylo pograc na joyu...no to wale do szafy po MS Sidewinder ForceFeedback Pro i ....szukam na nf-7s gameportu....a tu nie ma :/ (albo jestem slepy albo mam wybrakowana wersje :P ) i tu moj problem ..co zrobic se starym ale dobrym joyem na gameporcie?? ma ktos pomysl...jakas przelotka gameport=usb czy cos (btw jakos wydaje mi sie ze to raczej niewykonalne :/ ) , wiem ze najlatwiej podpiac jakas dzwiekowke ale przeciez nie po to mam SS z DD i 5.1 na abicie :/ , chyba ze ktos wie gdzie na nf7-s ukryto wejscia na gameporta (jakis mod albo cos:p bo tak na pewnej plycie kiedys mialem :P) poratujta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ze płyta to gigabyte ga400npro2 jest gameport w formie 15 pinów na płycie głownej do podączenia śledzia ktorego niema!!!

rzecz jest o tyle ciezka ze jestem bardzo zwiazany z samochodowymi sciagałkami posiadam dosc wypasioną kiere interact sv-283 v4-force feedback ktora kosztowała mnie ponad 600zł pare lat temu i niemam najmniejszego zamiaru jej sprzedac!!! mam juz nfs underground i niemge ludzi powymiatac bo kiera kuzy si w kartonie pomocy

ludzie widziałem takiego sledzia na allegro!!!!

jeszcze jednym rozwiazaniem jest kupienie z alegro przedniego panela z wyjsciami od karty muz. jest tam gameport!!!!

zdecydowanie jak widze msi abit gigabyte i epox ostro dało d..y

to jest skandal :Dposzukiwania trwająąąąą.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam dosc wypasioną kiere interact sv-283 v4-force feedback

Heh, mam identyczną kierownicę i z nią jest większa [gluteus maximus]. Gameporta idzie jakoś załatwić ale weź znajdź sterowniki pod XP! Ta debilna firma napisała, że nie ma i nie będzie sterowników....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez posiadam tego Ms FF Pro i tez mialem problemy z game portem i AC 97. Niestety z przejsciowka moze byc ciezarowo bo o ile mozna podpasowac od innego joya lub od Ms Precision Pro tak nawet jak pod USB podlaczysz to nie wiadomo czy zadziala. Ja uporalem sie w ten sposob ze zakupilem Audugy i problemy (a mialem glownie z Force Feedbackiem) znikly. U Ciebie jest problem bo masz juz spoko dzwiekowke i dokupienie nastepnej mija sie z celem ale jezeli bedziesz szukal samej karty to zwroc uwage na to zeby byly w miare aktualne sterowniki do niej. Nie jestem tez pewien czy przypadkiem gdzies nie mozna sie wpiac i podlaczyc game porta na sledziu. Co do wymiany joya na jakiegos z USB to tez jest nie wesolo bo trzeba wywalic troszke grosza - min. 300 - 400 zl na jakiegos FF2, X45 itp. A pozniej tez moze byc roznie, u jednych na USB ladnie dzialaja a inni maja konflikty. Dla mnie game port roxx :D. Radze nie patrzec na Wingmany mama kuszaca cene ale sie same rozsypuja, dlatego ciezko bedzie znalezc cos klasy Ms Pro w tym przedziale cenowym. Ja swojego katuje juz ladnych pare latek w roznych symulatorach i spisuje sie rewelacyjnie!, jak dotad nie spotkaly mnie zadne usterki mechaniczne. Super Joy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...