gersiu Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Siemka! Mam dwa pytanka: 1. Czym różni się procesor AMD serii APU od np. procesora z serii Gx. Wiem ,że APU posiada zintegrowany układ graficzny. Ale może wiecie coś więcej na ten temat ? przykładowo pamięć cache itd... piszcie co wiecie :)) 2. Czym kierować się przy wyborze chipsetu i płyty głównej do procesora ? Co znaczą dane oznaczenia np. literki "X" czy "Z" oraz inne na płytach głównych czy to chipsetach. Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Czym się kierować? - wydajnością - możliwościami finansowymi - oczekiwaniami co do funkcjionalności - zgodnością chipsetu z procesorem. Za nic nie mogę pojąc czym się kierowałeś zakładając ten temat, w dodatku pewnie na kilku forach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...