Skocz do zawartości
bpjl

Wymiana zasilacza - na jaki? Który?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim.

Niestety dotarłem do momentu w którym czeka mnie wymiana zasialcza. Chciałbym nabyć coś co pociągnie mi minimum te 8 lat jak mój wysłużony Chiftec 450W. Obecna konfiguracja chyba nie ma jakiegoś specjalnego znaczenia skoro ten dziadek ją ciągnął. Patrzę jednak bardziej na przyszłość w której liczś się z rozbudową kompa napewno.

Niestety primo to fundusz - mocno ograniczony. Dlatego przeszperałem Allegro. Wygrzebane propozycje to (podaję również okres gwarancji):

• be quiet! Pure Power L7 730W - 279zł - 24m-ce
  • Cooler Master Real Power M700 Modular - 229zł - 12m-cy
  • Tagan 780W TG780-U33 II (używka) - 180zł - 3m-ce
  • Chieftec GPS-700A8 700 W - 225zł - 24m-ce
  • Corsair TX750W (używka) - 180zł - ------
  • Tagan TG700-BZ 700W (używka) - 279zł - ------
  • Huntkey 700Watt HK700-52PP (używka) - 200zł - 12m-cy
  • OCZ ZS Series 750W (używka) - 260zł - 30dni
  • Tagan SilverPower SP-SS850 850W (używka) - 235zł - 30dni
  • HuntKey Master 80 700WAT 80+ - 209zł - 24m-ce
Czy któryś z nich będzie dobrym wyborem? A może jakieś inne propozycje w kwocie do 300zł?

-=EDIT=-

Dodam ze stary zasilacz wymieniam bo to na niego zwalam wyłączanie się komputera w trakcie gry w takie tytuły jak Far Cry 3 czy Crysis 3. Podejrzewam że k. graficzna i proc zaczynają tak ciągnąć prąd w stresie że zasilacz klęka.

Edytowane przez bpjl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tak długo nie odzywałem się we własnym temacie ale to chyba jest grubszy problem niż zasilacz. Nie będę przedstawiał całości ale zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z tą dyskusją - http://www.elektroda...pic2526153.html

Może jakieś sugestie? Porady?

-=EDIT=-

W końcu zabrałem swoje graty i poszedłem do kolegi posiadającego bardzo zbliżony sprzęt. Po paru testach polegających na wyminie elementów znalazłem winowajcę - ZASILACZ!

Tak! Zakupionym SilentiumPC Deus G1 600W 80Plus Bronze działy sire te wszystkie cuda wianki. Po podłączeniu Be quiet! Pure Power L8-CM-730W jak ręką odjął.

Cóż Deus pojechał już na reklamację i mam nadzieję że będę mógł wymienić go na coś zupełnie innego bo niestety ale zraziłem się i to kompletnie.

Dziękuję wszystkim za pomoc i udzielone rady :)

Edytowane przez bpjl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi