k0rb0l Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Witam. Mój problem ciągnie się juz od 2-3 tygodni jak to zakupiłem nowego PCta. Dochodząc metodą prób i błędów moge wykluczyć niektóre przyczyny o które pewnie bedziecie się pytać:) 1. Czy wyczyściłem skrzynke?tak 2. Sprawdziłem dysk?tak(podpiąłem drugi i z drugiego uruchamiałem gry i nadal klapa) 3. Pasta na procesorze? Tak wymieniona Do tego założyłem aktywne chłodzenie na grafike bo był sam radiator, co skutecznie obnizyło temperature (8500GT) Wszystkie styki, przewody, końcówki posprawdzane, miernikami temperatury także (SpeedFan) NADAL NIE WIEM O CO CHODZI I JEST TO BARDZO IRYTUJĄCE, pomóżcie dobrzy ludzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Nowy pecet i 8500GT? Nieźle. Podaj pełną konfigurację komputera z uwzględnieniem marki, modelu i mocy zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0rb0l Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 nowy jak nowy, ale "nowy" :) ZASILACZ : PROCOMP MODEL : ATX KY - 500W plus pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Jaka płyta? Zapuść Orthos'a i sprawdź jak temperatury procesora po godzinie oraz czy będzie stabilny. Jaka płyta główna? zasilacz - śmieć. Do odczytu temp. użyj HWmonitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Podmień zasilacz i sprawdź. Znajomy na procompie miał podobne objawy. Zlekceważył to i komp już nigdy nie wstał Edytowane 18 Marca 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0rb0l Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 płyta głowna/dane z HWMa :) Orthosa własnie ściągnąłem :) Zasilacz mam z padliny poprzedniej, ale słabszy, może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Pytasz czy możesz wyjść? Możesz... Podaj pełną konfigurację komputera z uwzględnieniem marki, modelu i mocy zasilacza. Tak trudno zapamiętać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0rb0l Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Drugi zasilacz , który mogę podpiąć dla testu to AKYGA RPL PSU 400W P4. Orhos jest już na 35 minucie sprawdzania, wrzuce screena z HWM z temperaturami po godzinie i pewnie logiem z orthosa no i żadnego błędu Orthos nie wywalł po godzinie, chodził dalej...a tu compare z przed godziny i po godzinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Oba tej samej "klasy". Zasilacz tak czy inaczej do wymiany. Wrzuć też SMART dysków z CrystalDiskInfo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0rb0l Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 jeżeli zasilacz trefny to co możesz doradzić wzamian? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Fortron HLN, szukaj na allegro http://allegro.pl/fortron-fsp350-60-hln-80-wroclaw-i3058583614.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Dysk nie jest w najlepszym stanie i to on też może powodować problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 ale jak już autor napisał zmienił dysk i nic temperatury są dobre zaktualizuj sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Zmienił na dziada. Z czego zmienił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Oba dyski maja problemy, aczkolwiek widac tylko pierwszy. Realokowana liczba sektorów 1, to jeszcze da się spokojnie przeżyc. Jesli masz typowy freeze ssytemu albo reset - to moim zdaniem wina zasilacza. Sprawdź jeszcze czy nie masz spuchnietych kondensatorów na płycie głównej albo grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...