Speed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Czy warto kupic ten monitor?? http://www.pcworld.pl/puls/puls.asp?id=24207 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Bez sensu z takim kiczem !!! i jeszcze 600 zł netto ! 8O Za 555.99 zł netto masz Samtrona 76BDF - wierną kopię Samsunga 755DFX. ten samtron ma porządny kineskop i odświeżanie 85 KHz, a nie jak ten Winton 70 KHz, któtko mówiąć bierz Samtrona ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 szczeze mowiac po raz pierwszy slysze o takiej nazwie Samtron.... brzmi to jak podruba Samsunga... dla porownania jak ADIDOS dla ADIDASA :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 NIGDY NIE OSZCZĘDZAJCIE na monitorach!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 samtron i samsung, to dokladnie to samo i zbudowane z tych samych komponentoow :P tyle, ze samtrony tansze gdybym mial do wyboru samsunga i samtrona o tych samych parametrach bralbym samtrona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 samtron i samsung, to dokladnie to samo i zbudowane z tych samych komponentoow :P tyle, ze samtrony tansze gdybym mial do wyboru samsunga i samtrona o tych samych parametrach bralbym samtrona Dokladnie, czasem sie placi za marke. Podobny chociaz nie do konca przyklad to rowery Decathlon, czesc z nich ma rame Meridy, ale tego nigdy sie nei doczyta klient w sklepie. A tansze o wiele, chociaz reszta komponentow to inna bajka...ale to produkt dla innego klienta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 LG FLATRON to jest to i odswiezanie a Smatrony to to samo co Samsungi, a ja mam pytanie dlaczego na moim cenniku ze sklepu pisało SAMSUNG SMATRON jakis tam model to by wynikalo ze to jest tej samej firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 NIGDY NIE OSZCZĘDZAJCIE na monitorach!!!Nie tylko na monitorach, ale na płytach głównych, grafikach, pamięciach :P Ogólnie nie ma co przesadzać z oszczędzaniem, bo kupisz g... i się będziesz potem z tym męczył, 3x wiecej kasy wydasz na to naprawiając i kombinując aby działało, no i stracisz nerwy i wogóle bleeeee. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Bez sensu z takim kiczem !!! i jeszcze 600 zł netto ! 8O Za 555.99 zł netto masz Samtrona 76BDF - wierną kopię Samsunga 755DFX. ten samtron ma porządny kineskop i odświeżanie 85 KHz, a nie jak ten Winton 70 KHz, któtko mówiąć bierz Samtrona ! 8) Ja mam właśnie tego Samtronka. Tak jak ktoś pisał jest to Samsung ze zmienioną obudową i nazwą. Monitorek może być (1024*768@100Hz, 1154*864@75Hz i 1280*1024@60Hz) więc jak na tak tani monitor może być. Z geometrią jest w miarę dobrze, ale nie można przecież za dużo wymagać od takiego monitora. Ps. Macie może linka to testera monitorów od Nokii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Nawet w instrukcji obsługi tego Samtrona - na tylnej okładce - pisze Samsung i adres firmy :lol: 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 SAMTRONA też produkuje SAMSUNG coś na kształt Athlona i Durona. Różnica to warunki gwarancji SAMTRON ma 2 lata a SAMSUNG 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 lepiej kupcie samsunga 757dfx (kilka dni temu kupilem), robi 1600x1200 @ 85hz- idealnie ostry obraz..... po prostu nie mam pytan, tryb 2048x1536 takze dziala, po prostu miodzio, niestety 1000zl z vat'em kosztowal : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Ludzie oczy nie trawa dwa razy nie rosną tak więc na monitorze sie nie oszczędza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam LG 17' cali Flatron to jest monitorek i ta ostrość obrazu:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam LG 17' cali Flatron to jest monitorek i ta ostrość obrazu:)Nie chcę wywoływać wojny ale Flatron to shit ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 hej:) wg mnie i kazdego inteligentnego czlowieka, ktory szanuje samego siebie i dba o wlasne zdrowie (oczy) to nie powinno sie oszczedzac na monitorze. Uwzgledniajac liczbe godzin i komfort pracy przy kompie kupno taniego monitora zemsci sie na uzytkowniku. Cena proporcjonalna do jakosci - jak chce sie miec obraz ostry jak zyleta, plaski ekran o wysokim kontrascie z dobra warstwa antyodlbaskowa spelniajacy normy to trzeba niewatpliwie kupic produkt dobrej firmy jak Samsung, LG, Sony,NEC,Iiyama itd itp oparty na dobrej lampie kineskopowej. Tanie monitory posiadaja male pasmo, geometria obrazu pozostawia wiele do zyczenia a czestotliwosci odswiezania przy rozdzielczosciach 1024*768 i wiecej sa tak niskie ze uniemozliwiaja prace-obraz jest rozmyty, nieostry i migocze, a oczka puchna :P Jesli ktos chce zaoszczedzic to lepiej niech zrobi kosztem innych podzespolow komputera :P poza tym stara prawda glosi ze lepszy wysokiej klasy 15" monitorek np Sony niz najtanszy 17" albo 19". Co wiecej monitory zbudowane na tym samym kineskopie ,np. Sony FD Trinitron przedstawiaja calkiem rozna jakosc obrazu i tak naprawde porownujac monitor CTX zbudowany na kineskopie Sony oraz monitor zbudowany w calosci przez Sony widac wyraznie, ze ten drugi przedstawia soba calkiem inna jakosc obrazu - znacznie lepsza od CTX'a. Tak samo jest z Samtronem i Samsungiem. Ja osobiscie posiadam od 2 lat 17" monitorek Samsung SyncMaster 700 IFT i nie mam podstaw do narzekan - jakosc obrazu i ostrosc b.dobra nawet przy 1600*1200 (pracuje na Win XP przy rozdzielczosci 1280*1024/85 Hz), swietnie rozwiazane sterowanie, wejscia D-Sub i BNC i b.ladny design obudowy. Gdybym mial kupic monitorek ponownie to wybralbym Samsunga - znacznie tansze od Sony, czy MAG a jakosc obrazu swietna. Tak wiec Samtron, CTX i inne badziewia suxxxxxxxxxxx :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam LG 17' cali Flatron to jest monitorek i ta ostrość obrazu:)Nie chcę wywoływać wojny ale Flatron to shit ! Mnie sie poczatkowo Flatrony podobaly ale strasznie mi oczy lzawia przy nich nie wiem czemu, niezaleznie od odswiezania. Dziwne bo to jeden jedyny taki przypadek (tzn wszelkie flatrony). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam LG 17' cali Flatron to jest monitorek i ta ostrość obrazu:)Nie chcę wywoływać wojny ale Flatron to shit ! Mnie sie poczatkowo Flatrony podobaly ale strasznie mi oczy lzawia przy nich nie wiem czemu, niezaleznie od odswiezania. Dziwne bo to jeden jedyny taki przypadek (tzn wszelkie flatrony). Ja miałem to samo ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam LG 17' cali Flatron to jest monitorek i ta ostrość obrazu:)Nie chcę wywoływać wojny ale Flatron to shit ! Mnie sie poczatkowo Flatrony podobaly ale strasznie mi oczy lzawia przy nich nie wiem czemu, niezaleznie od odswiezania. Dziwne bo to jeden jedyny taki przypadek (tzn wszelkie flatrony). Ja miałem to samo !heh co tu gadac flatron'y robi lg a lg to dawny goldstar ! to wszysyko tlumaczy Najlepsze sa minetory robione na kineskopach sony no i samsungi tez sa spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja tez nie wywołuję wojny ale miałem 3 Flatrony 795Ft we wszystkich obraz krzywy pasek explorera to nie była linia tylko łuk poprostu tandeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja rowniez nie chce wywolywac wojny :PPP ale mam zupelnie odmienne zdanie co do lg sam mam i bardzo sobie go chwale wlasnie flatrona, a wedlug mnie to co robi dzis sony to jest dopiero shit ! W tej chwili sony zszedl na psy i bardzo trudno trafic teraz na dobry monitor tejze firmy ;]] to tyle mialem do powiedzenia ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Nie tylko na monitorach, ale na płytach głównych, grafikach, pamięciach :P Ogólnie nie ma co przesadzać z oszczędzaniem, bo kupisz g... i się będziesz potem z tym męczył, 3x wiecej kasy wydasz na to naprawiając i kombinując aby działało, no i stracisz nerwy i wogóle bleeeee. Dokładnie. W ramach takiej polityki dzisiaj "zmusiłem" kumpla żeby do nowego kompa wybrał obudowę Enlight za 300zł 8) Na początku kumpel krzywił się po jaką cholerę wydawać tyle za kawał złomu (ciężkiego na dodatek :) ) ale przy montażu stwierdził że było warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja sie wkurzyłem o tyle że widziałem Lg u kolegi no i u niego fajnie to wszystko wyglądało i dlatego się zdecydowałem na LG ale widać te 3 egzemplarze co miałem to jakieś trafione były potem NEC też jakiś krzywy był ale dolazłem do Philipsa bo juz wyboru nie było kupiłem i jestem happy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja tam z mojego LG jestem zadowolony jest fajny i nie ma takich objawów o których mówicie wszystko jest proste:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 a ja chcialem powiedziec ze pomiedzy dawnym GoldStarem a LG to jest ogromny kamien milowy :P i bdzurne jest tlumaczenie ze LG to szajs :P owszem tansze modele sa do bani ale te drozsze Flatrony 17 i 19 wg mnie rownie dobre jak Samsung czy MAG; konstrukcja kineskopu podobno do Samsunga - maska kratowa o ile pamietam :) a co do krzywego paska explorera to warto wspomniec, ze kazdy monitor nalezy wczesniej ustawic jesli chodzi o geometrie obrazu a jak sie ma 100 monitorow na skladzie to obawiam sie ze sprzedawca nie przywiazuje uwagi do dokladnego ustawiania parametrow kazdego monitorka na sklepie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Nie tylko na monitorach, ale na płytach głównych, grafikach, pamięciach :P Ogólnie nie ma co przesadzać z oszczędzaniem, bo kupisz g... i się będziesz potem z tym męczył, 3x wiecej kasy wydasz na to naprawiając i kombinując aby działało, no i stracisz nerwy i wogóle bleeeee. Dokładnie. W ramach takiej polityki dzisiaj "zmusiłem" kumpla żeby do nowego kompa wybrał obudowę Enlight za 300zł 8) Na początku kumpel krzywił się po jaką cholerę wydawać tyle za kawał złomu (ciężkiego na dodatek :) ) ale przy montażu stwierdził że było warto. nom ja tez mam obudowe Enlight i jest swietna:) fakt ze wazy znacznie wiecej od tych alusow co wpychaja klientom sprzedawcy w kazdym sklepie no ale jest wykonana ze stali i ma b.dobry zasilacz, ktory b.dobrze wyciaga powietrze znad procesora ; poza tym pomysl wyciaganej stacji dokujacej i sanek na napedy jest swietny i umozliwia szysbkie wymontowanie dysku - w porownaniu do tych kretynsko rozwiazanych obudow za 100 zl gdzie dostep do kazdej srubki doprowadza do nerwicy a obudowa rezonuje w rytm HDD :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 heh nie zmieniaj tematu na enlighty o juz ten kiedys poruszalismy :) i wszyscy wiedza jakie zaj**** sa enlighty ! :) A jak uwazasz ze flatrony sa takie dobre to kup sobie ! Ja jednak poszukam czegos lepszego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...