Hellucinate Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam serdecznie. Mam problem z wi-fi, a polega on na tym, że laptop non stop traci połączenie z internetem. Nie wiem za bardzo w czym może tkwić przyczyna, bo na drugim laptopie wszystko chodzi ok, sterowniki do karty zostały pobrane ze strony producenta, Widows 7 (64 bitowy) jest oryginalny z zainstalowanymi łatkami, na komputerze jest program antywirusowy (poza tym system jest świeży, ma dopiero 2 dni). Internet działa przez kilka, kilkanaście minut po starcie systemu (a czasami kilkanaście sekund), a potem samoistnie się rozłącza (bez możliwości ponownego połączenia). Pomaga ponowne uruchomienie, ewentualnie zastosowanie jakiejś zmiany w ustawieniu karty. Poszperałem trochę na forum i rozwiązałem problem. Przyczyna tkwiła w złych sterownikach (swoją drogą to troszkę dziwne, że producent na swojej stronie umieszcza sterowniki które nie działają poprawnie). Jeżeli ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem to odsyłam na stronę: http://www.notebook-driver.com/pl/msi/msi-gx60-notebook-windows-drivers-utility/ - te działają poprawnie. Niestety nie mogę usunąć tematu, więc proszę o jego zamknięcie/usunięcie i przepraszam za zaśmiecanie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Wąłśnie gdybym miał coś doradzać to obowiązkowo reinstal sterowników,często niby instalujesz dobre ze strony producenta,a jednak okazuje się,że do nieodpowiedniej wersji systemowej. Najważniejsze,że przyczyna rozwiązana,dzięki też za link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...