Piotr_comp Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam!! Proszę o pomoc oraz wyrozumiałość, ponieważ w konfiguracji sieciowej nie jestem specjalistą. Prosiłbym o wytłumaczenie albo pomoc. Router Pirelli DRG A226G, internet jest w Netii. Został przydzielony stały adres IP: 77.253.235.26. Mam problem z konfiguracją internetu w mojej firmie. Chciałbym ten router tak skonfigurować aby wszystkie urządzenia były widoczne w sieci. Dołączam mały schemacik jak to wygląda. Router znajduje się w 1 pomieszczeniu, jest tam jeszcze 2 komputery + 1 komputer, który służy za serwer. oraz 1 urządzenie, które jest wielofunkcyjne, ma fax. W 2 pomieszczeniu jest 4 komputery ale jeden służy jako serwer danych oraz 3 docelowo ma być 4 drukarki sieciowe. Wszystko jest popięte kablem sieciowym do switcha. Mam naprawdę wielką prośbę o pomoc w konfiguracji w/w routera. Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje to proszę pisać. Będę zobowiązany za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...