Des666 Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Wlasnie zastanawiam sie nad zakupem notebooka na Allegro. Znalazlem ju znawet bardzo atrakcyjna Oferte (Compaq, PIV 1,6, 512MB ramu, 15'', DVD/CDRW) za okolo 4500zl Cena ta jest o wiele nizsza niz podobny sprzet w sklepie. Pytanie tylko czy warto. Niby sprzedawca jest godny zaufania (ponad 200 pozytywnych komentarzy i widac ze glownie notebookami handluje), no ale nie ma gwarancji (jedynie jakas miesieczna na 'rozruch' notebooka), faktur nie wystawia. Ponoc sa to notebooki kupowane w niemczech w jakichs hurtowniach, czy na wyprzedazach i dlatego takie tanie. Pytanie tylko czy sie nie okaze ze w obudowie Compaqa siedzi cos zupelnie innego? No ale przeciez jak system bedzie sie bootowal to mozna dokladnie sprawdzic co jest w srodku i ile tego. JEsli matryca bedzie wyswietlala wszystko porzadnie to czy warto sie zastanawiac? Oszczednosc 1-4 tysiecy zlotych to kupa szmalu. Co byscie poradzili? Jak sie upewnic ze to co sie kupuje to nie jest jakas sciema? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 mysle ze mozna by w takim wypadku skontaktowac sie z bylymi klientami tego goscia i zapytac czy zeczywiscie wszystko gra ze sprzetem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 mysle ze mozna by w takim wypadku skontaktowac sie z bylymi klientami tego goscia i zapytac czy zeczywiscie wszystko gra ze sprzetem popieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polecam skontaktować się z gościem z Allegro o nicku arkadiusznowak - gościu pewny jak mało kto - kupiłem od niego większość ze sprzętu widocznego poniżej, handluje również i notebookami - ma tanio i pewnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Des666 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Czy jesli notebook ma jednego martwego piksela na srodku ekranu to znaczy ze raczej beda sie pojawiac nowe tak jak jest w przypadku badsectorow czy moze tutaj nie ma to znaczenia? Czy matryca nie bedzie sie psuc skoro jest juz jeden martwy piksel? Czy spotkal sie ktos z notebookami firmy niemieckiej MBO ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Czy jesli notebook ma jednego martwego piksela na srodku ekranu to znaczy ze raczej beda sie pojawiac nowe tak jak jest w przypadku badsectorow czy moze tutaj nie ma to znaczenia? Czy matryca nie bedzie sie psuc skoro jest juz jeden martwy piksel? Czy spotkal sie ktos z notebookami firmy niemieckiej MBO ? W zasadzie, to nie przyjmują na gwarancji tego nawet - wszystko zależy, jaki to producent. W normach ściśle każdy producent ustala ile martwych pikseli moze byc dopuszczalne. Najlepiej zorientuj sie jak wyglada to z Twoim monitorem na stronce producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Des666 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mi tu nie chodzi o kwestie gwarancji tylko jak to jest technicznie - czy jak jest jeden martwy piksel to znaczy ze cos jest nie tak z matryca i beda sie pojawiac kolejne czy mam sie tym nie przejmowac (slabo widoczny jest ten piksel) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mi tu nie chodzi o kwestie gwarancji tylko jak to jest technicznie - czy jak jest jeden martwy piksel to znaczy ze cos jest nie tak z matryca i beda sie pojawiac kolejne czy mam sie tym nie przejmowac (slabo widoczny jest ten piksel)Wg mnie zacznij sie przejmowac, jak pokaże sie ok 3 - miałem na moim 1 martwy punkt od początku i tak po tzech latach dalej jest 1 na srodku - malutki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Des666 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Problem jest innej natury - to jest uzywany notebook i moge go zwrocic jeszcze przez jakis czas. A pozniej juz bedzie po ptakach. Wiec pytanie czy lepiej zwrocic czy sie tym nie ma co przejmowac za bardzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandoCENT Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Problem jest innej natury - to jest uzywany notebook i moge go zwrocic jeszcze przez jakis czas. A pozniej juz bedzie po ptakach. Wiec pytanie czy lepiej zwrocic czy sie tym nie ma co przejmowac za bardzo?Jeśli jest używany i ma już powiedzmy z rok, to pewnie nic złego już mu się nie stanie, ale na to pytanie nikt nie odpowie. Musisz chyba zaryzykować. Może warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...