paq88 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Witam! Problem: Mój laptop ostatnimi czasy, prosi o formata i jest on nieunikniony. Zauważyłem, że niestety opcja recovery nie wiedzieć czemu nie bootuje się z dysku, po prostu w pewnym momencie ładowania się zatrzymuje. W związku z tym wchodzi w grę zainstalowanie win7 z płyty, natomiast przy tej okazji stracę dostęp do dysku recovery. Mimo, że jest pewnie uszkodzona chciałbym aby można było jeszcze po wgraniu na nowo systemu się do niej dostać. Pytania: -czy można jakoś naprawić dysk recovery? Znajdują się na nim pliki instalacyjne win7 home premium -jak zainstalować wina z płyty bez utraty dostępu do partycji recovery? Czekam na wasze wypowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Partycja recovery powinna byc ukryta dla systemu, wiec raczej nie powinno byc opcji aby na niej zainstalowac system (i tka byloby pewnie za malo miejsca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 -jak zainstalować wina z płyty bez utraty dostępu do partycji recovery? Przy instalacji formatujesz tylko partycję na której będzie system. Ta partycja recovery zostanie nienaruszona, tylko nie wiem jak będzie z dostępem do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paq88 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Przy instalacji formatujesz tylko partycję na której będzie system. Ta partycja recovery zostanie nienaruszona, tylko nie wiem jak będzie z dostępem do niej. Właśnie chodzi mi tutaj o dostęp do tej partycji. Czy są do tego jakieś narzędzia, sposób aby móc modyfikować plik, który odpowiedzialny jest za uruchamianie listy systemów przed jego bootowaniem? Słyszałem, że są programy do nagrywania partycji recovery na noścniki CD/DVD. Chciałbym coś takiego zrobić, by móc <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwagę uszkodzenie dysku lub poprawność jej zawartość. Być może, wcześniej ktoś mógł przy nim grzebaćb (laptop nie jest mój). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...