gregorianov Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) WitamJestem podłączony do sieci lokalnej, wtyczka RJ45, transfer 4 Mbit/s. Karta sieciowa TP-Link TF-3239DL. Wcześniej miałem router Linksys WRT120N, ale niestety w ostatni poniedziałek wydał swoje ostatnie tchnienie. Proszę Was o rady: jaki kupić router ? i jakimi parametrami kierować się przy zakupie routera ? Budżet na router nie więcej niż 200 zł.Dodam, że router będzie obsługiwał tylko laptopa piętro wyżej. Edytowane 15 Maja 2013 przez gregorianov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gHo Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Witam, Każdy jeden domowy router się nada. Parametry które jedynie mogą się zmieniać to możliwości switcha (są 100 Mbit lub 1 Gbit) oraz standard sieci WiFi (g/b lub g/b/n - N 150 Mbit / 300 Mbit). Najważniejsze jest, aby sprzęt działał stabilnie. W pracy posiadam router TP-Link TL-WR1043ND ale nie na oficjalnym oprogramowaniu, tylko DD-WRT. Działa znacznie stabilnie. Uptime mam ponad rok czasu. Proponuję popatrzeć w zakresie cenowym 100 - 200zł routery WiFi działające w standardzie N... http://www.ceneo.pl/Routery;017Tak_P1-58011;m100;n200.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 polecam tp-link TL-WDR3600 i do tego Gargoyle PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Też bym brał WR1043ND+DDWRT lub WDR4300 z Gargoyle - sam mam taki i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grog24 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ja od kilku lat używam routerów D-link (DIR 300 i DIR 655) i nie ma najmniejszych problemów ze stabilnością, konfiguracja nie jest skomplikowana. Jeśli wystarczy podstawowa funkcjonalność to taki DIR300 można kupić <100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPX_pl Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 WDR3600 to dobry wybór,mój znajomy posiada ten model routera i jest naprawdę bardzo dobry,stabilny i warty swojej ceny. Daj znać na jaki ostetacznie się decydujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek82 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ja bym wziął coś od Asusa.Routery charakteryzują się niezymi parametrami.Mają prostę oprogramowanie do konfiguracji sieci.A także design nie których urządzeń jest powalający np RT-N56U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roboos Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Witam, a słyszeliście coś o ruterach Lancom? Cokolwiek? Za granicą mają dobre opinie, a u nas? Mam na myśli m.in. routery do LAN, np. coś z tego: http://www.contica.pl/produkty/lan/ ? W grę wchodzi większa inwestycja dotycząca sieci lokalnej, więc można wyłożyć więcej, byle na sprzęt dobrej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...