Alloon Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Witam chciałbym zaaktualizować sterowniki do mojego radeona hd 6490M w laptopie i tu pojawia sie problem na stronie hp sa tylko z konca 2011 roku a na stronie amd znajduje tylko jakies sterowniki o wadze 1,3 MB ktore nie dzialają (odpalam i moge kliknąc tylko zakończ) Prosze o pomocPozdrawiam Alloon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 zakładam, że masz intelowską grafikę i do tego radka naraz (wnioskuje tak, ponieważ amd driver ver utility nie znalazlo Twojej dedykowanej karty - radeona ) ? zobacz tu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Tak posiadam ta hybryde czyli ADM radeon hd6490M + intel hd 3000 ktore moge zmeniac Znam ta stronke gdyz pobralem z niej sterowniki 12.6 WHQL ktore wykryly normalnie moja karte i daly spory boost do fpsow w grze (ok 60%)Mam je aktualnie zainstalowane noi wlasnie chcialem sobie sciagnac 13.1 lub 13.4 jednak 13.1 podczas nawet atualizacji wykrywa moja karte jako HD6470 M i wogole gry gorzej chodza a ta najnowsza czeli 13.4 V2 po instalacji wykrywa jako HD7400 i jest podobnie jak wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 seria r7400m to dosłownie to samo co seria 6400 ta sama architektura/szyna pamięci ew DROBNA roznica moze byc zw zegarach kart, chociaz z tego co wiem są one identyczne. Natomiast 6490 od np 6470 rozni się wlasnie core clockiem. Osobiscie zostałbym na Twoim miejscu na sterach 12,6 skoro nie ma z nimi problemu szczegolnie ze watpie zeby byla jakakolwiek roznica miedzy 13+ a 12,6 przy Twojej karcie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 Wiesz jakby roznica byla tylko w nazwie to bym nie narzekal ale zainstalowalem te 13.4 i z ponad 40 fps w dead island 2 na wysokich spadlo mi do 15 a gdy przywrocilem system (przywracajac tym samym stery 12.6 znowu ok 50 fpsow) to jednak chyba roznica jest co nie :PTak jak mowisz chyba zostane przy tych sterach no nic dziekuje za zainteresowanie sie tematem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 prawdopodobnie gra odpalała Ci się na intelowskim gpu zamiast na radku stąd taka diametralna zmiana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 raczej nie poniewaz specjalnie aktualizowalem bios aby wylaczyc ta opcje samoistnego przelaczania sie kart graficznych i siedze na radeonie chyba ze na baterii to intel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2013 monitorujesz zegary karty? może przy nowszych sterownikach nie przestawia sie automatycznie w tryb 3D, u mnie było bardzo podobnie jakis czas temu - musiałem recznie ustawiac domyslne zegary trybu 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...