Skocz do zawartości
LioLG

Problem z pingiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ze skokami pingu. Normalnie jak sobie pogrywam w BF3 mam 20-30, ale ciągle skacze do 100, przez co blokuję się w ścianach lub po prostu nie da się ustrzelić wroga. Wiadomo o co cho. Komendą tracert coś tam sprawdziłem, ale nie wiem czy wina stoi po stronie mojej czy mojego dostawcy.

http://pokazywarka.pl/6obliq/

Czy jeśli wina stoi po stronie dostawcy to czy powinien on to naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po trzecie - pingi a pakiety w grze to dwa rozne rodzaje pakietow - inaczej sa trasowane.

No przecież to nie reguła. Wszystko zależy od konfiguracji poszczególnych routerów i ich stosunku do pakietów ICMP/UDP/TCP. Z tego z czym się spotykam, to dużo bliżej (w trasowaniu) pakietom ICMP do UDP (wykorzystywanych w grze) niż do pakietów TCP. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Net jest po kablu. Wyniki z WinMTR

Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last ||------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------||                             192.168.2.1 -    0 |  111 |  111 |    0 |    0 |    1 |    0 ||                                  router -    0 |  111 |  111 |    0 |    0 |    2 |    0 ||         static-89-200-231-1.leon.com.pl -    0 |  111 |  111 |    1 |   81 |  900 |   10 ||        static-195-66-73-246.leon.com.pl -    0 |  111 |  111 |    1 |   80 |  900 |    3 ||                              wp.plix.pl -    0 |  111 |  111 |   13 |  101 |  901 |   27 ||             rtr2.rtr-int-1.adm.wp-sa.pl -    0 |  111 |  111 |   17 |   96 |  901 |   52 ||                               www.wp.pl -    0 |  111 |  111 |   17 |   93 |  901 |   46 |

Edytowane przez LioLG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi