Skocz do zawartości
BuncoleX

nowy komputer, pyt dot. ustawien

Rekomendowane odpowiedzi

witam zlozylem nowego kompa, i mam kilka pytan. co poustawiac w uefi? przede wszystkim mysle o setupie grafy integry. sa tam opcje ustawiania pamieci itd. co to daje?

poza tym w systemowym live update aktualizowalo mi sie uefi. jednak wchodzac w nie wersja jest ta sama. teraz panikuje czy cos robic czy nie? komp dziala normalnie wiec chyba nic sie nie zrypalo. Zawsze mozna z pena przez M Flash zakutalizowac.

kolejne pytanie co do cmos. w instrukcji pisze o restarcie przez zwrotke. a jej nie mam przy plycie glownej. jak w razie czego przywrocic biosa? boje sie przez to grzebac. bo nie wiem jak potem ustawienia przywroce.

nastepne pytanie. jest opcja wlaczenia xmp dla moich kingstonow. uruchomic to? warto? czy nie ryzykowac?

czy zaszkodzi jesli wlacze opcje botowania uefi z pendrive? bo tak se mysle ze bym se zrobil awaryjna jego kopie.

czy mozna instalowac gry na dysku zewnetrznym usb 3.0?

to kilka pytan ktore mi sie nasuwaja na piczatek. bede wdzieczny za odpowiedzi.
aha plyta glowna to msi b85 g43
i jeszcze najwazniejsze. speed fan pokazuje temp procka 128 stopni. lol bajka. msi command center pokazuje mi
ok 35 stopni. a uefi zas 50 stopni.

o co tu chodzi?

Edytowane przez BuncoleX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi