Skocz do zawartości
uff...AR

radeon 9500pro i big problem

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem. po wlozeniu karty (fic radeon 9500pro) jedyne odswiezanie jakie jest obslugiwane to 60Hz :evil:

niezaleznie jaka daje rozdzielczosc i jakie odswiezanie - monitor miga jak by zmienial ale nie zmienia (odswiezania). dalej jest 60Hz. monitor to FUJITSU x176. testowalem u kolesia na takim samym monitorze - to samo. monitory sa ok bo na moim gf2mx dziala ok i u niego na tnt2 tez. instalowalem catalysy te z plytki co z karta dostalem i 3.4 ze strony ati. przeinstalowalem system i dalej to samo. w grach (sprawdzalem w operation flashpoint i dziala spox w 1600x1200@75Hz).

inna ciekawa sprawa. podlaczylem stary monitor zmienilem rozdzialke i odswiezanie. ok zmienil. podlaczylem mojego fujitsu i jest te 85Hz. restart i spowrotem 60Hz. <span style="color:red;">[ciach!]</span>ica mnie bierze, jakies pomysly??? postaram sie pojsc teraz sprawdzic jeszcze do innego kolesia na imagequescie.

poza tym nie moge ustawic rozdzielczosci 2048x1536. na starej karcie sie dalo. tutaj uruchamia mi w 1600x1200 i wiekszy pulpit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zakładce "ekrany" kliknij na napis "minitor", odznacz "użyj informacji DDC" i tam ustal sobie odświerzanie, Miałem tak samo z miom monitorem - dawałem (w ustawieniach w zakładce "monitor", ale nie w panelu ATI) 100Hz a i tak było 85Hz - powyższy krok pomógł bezwarunkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to na pewno jest wina sterow do karty / monitora bo w nocy zainstalowalem linuxa i jest ok.

Major Zadek: sprawdze to jak wroce do domu, ale nie pamietem zeby tam byla taka opcja.

FumFel_20: co tak jest? jaki programik? wyjasnij prosze

ps. sory ze od razu nie odpowiadam czy ok czy nie ale w domu net mi siadl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...