Skocz do zawartości
lukaszwg

WC MSI CPU+ GPPU Z68 extreme4 gen3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
proszę o pomoc w doborze kompletnego chłodzenia wodnego które pociągnie i2500k@4.5Ghz + gtx 570 a w przyszłości za około 5-6 miesięcy zmiana na gtx 770
Karta będzie zawsze jedna i raczej minimalne OC

Od chłodzenia wymagam najbardziej tego aby było bardzo ciche a naczytałem się że pompki potrafią irytować,dlatego chce uniknąć sytuacji że słysze pompke mając ultra ciche wentylatory

Interesuje mnie cicha pompka która pociągnie full cover dla GTX 570 + blok dla i2500k, 2x120 grubą chłodnicę która wystarczy do chłodzenia GPU+CPU a jeżeli to nie wystarczy to ewentualnie dodatkowa chłodnica 1x120 + wentyl

Na kompletne chłodzenie(2x120 lub alternatywnie 2x120+1x120, rezerwuar, pompka, płyn,węże,wentylatory full coer + blok dla CPU,węże... mogę wydać około 1500-1600zł
plus obudowa 550-650zł
Proszę o odpowiedni dobór chłodnicy aby finy były tak rozłożone by wentylatory nie hałasowały.

Dodatkowo rozważam zbudowanie układu który by dał możliwość rozbudowy o blok dla karty graficznej, aby teraz schłodzić same CPU a za chwile jak uzbieram kase na karte gtx770 dokupic full cover gtx 770
W takim razie bym zaoszczędzil na zakupie full cover dla obecnie używanego gtx570 bo chyba bez sensu kupować na 4-6 miesięcy cover dla karty którą teraz używam po prostu strata kasy jeżeli wymieniam na gtx770 za kilka miesięcy.

Maxymalna cisza potrzebna, urodziło mi się dziecko i przeniosłem się do salonu.
Śpię w pomieszczeniu gdzie znajduje się komputer a jestem osobą która ceni sobie ciszę w trakcie snu.
Komputer niestety często w nocy musi być włączony...

Obudowa najlepiej midi tower w granicach 550-650 zł max chyba,że warto dołożyć trochę do czegoś sensowniejszego.

-chce aby w obudowie mieściła się chłodnica/chłodnice wraz z resztą układu a zarazem aby obudowa była cicha i dobrze wentylowana.
Całość nie chciał bym aby przekraczała wielkość midi tower.
-zasilacz montowany na dole obudowy oczywiście

Posiadam płytę asrock z68 extreme4 gen3
-jeden napęd 5,25''
-jeden panel 5,25'' usb 3.0 +wyjście audio i mikrofon (moge z niego zrezygnować jeżeli obudowa będzie wyposażona fabrycznie w coś takiego
-jeden panel do regulacji 4 wentylatorów z osobna 3,5''
-2 dyski 3.5''
-1 dysk 2.5''

także nie chce większej obudowy a jeżeli potrzebuje,
proszę o dobór pod moją specyfikację i oczekiwania.

Jestem trochę zielony w kwestii WC co widać po tym jak opisałem swoje potrzeby dlatego zależało by mi na kontakcie z kimś doświadczonym z ŁODZI być może poprosił bym o pomoc przy pierwszym złożeniu zestawu jak już bym zakupił to co potrzeba...

Edytowane przez lukaszwg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi