Skocz do zawartości
Spax93

Problem z routerem Tenda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że mam bardzo podobny, a właściwie ten sam problem co kolega z tego tematu: http://forum.purepc.pl/topic/349436-router-problem-z-port-forwarding/

Interface i router ten sam: Tenda W548D V2.0

Jestem niemalże w 100% pewien, że jest to wina routera - mianowicie gry takie jak Call of Duty Black Ops czy Battlefield Bad Company 2 znajdują kilka (1-4) serwerów lub wcale. Próbowałem odblokowywać porty - na nic się to zdało. Przy poprzednim routerze od Linksysa nie było żadnych problemów.

Tryb bridge odpada - potrzebuję obsługiwać jednocześnie LAN i WLAN, a kolega pisał, że przy takiej konfiguracji działa tylko LAN (natomiast problem z serwerami znika).

I tutaj moja prośba/pytanie: jak skonfigurować router aby usunąć ten problem. Dodam, że w tych sprawach jestem kompletnie zielony i musielibyście mnie poprowadzić za rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać nikt tu nie ma takiego wynalazku. Sam piszesz że na Linksysie było OK - poszukaj jakiegoś forum o sprzęcie "Tenda".

Nie prościej dołożyć sobie osobnego AP skoro w takiej konfiguracji działa? U siebie też mam osobno router z modemem a za nim AP ze switchem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi