tanky Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam, Stwierdziłem, że w końcu przyszedł czas na zmianę Windowsa z XP na 7 ultimate na moim leciwym komputerze. Instalacja przebiega pomyślnie, do momentu "Completing installation", wtedy komputer się resetuje, a dysk twardy nie może być odnaleziony. Próbowałem już instalować wersję 32bitową jak i 64bitową, usunąłem partycje, stworzyłem nowe partycje, resetowałem BIOS, za każdym razem w tym samym momencie występuje ten problem. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu, dysk jest normalnie widoczny, i po załadowaniu windowsa, pojawia się error: "The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install windows, click "OK" or restart the computer, and then restart the installation.". Co ciekawe, XP instaluje się bez żadnych problemów. Płyta główna to Gigabyte 965p-s3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Daj screen przedstawiajacy stan smart dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanky Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udało się ominąć problem za pomocą http://heresjaken.com/the-computer-restarted-unexpectedly-or-encountered-an-unexpected-error-during-installation-of-windows/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...