BikeTomeceK Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam, Mam płytę Z77A-G43 a na niej zintegrowaną kartę dźwiękową. Potrzebował bym jakiejś aplikacji albo sterownika który pozwolił by mi tworzyć kilka schematów ustawień na karcie dźwiękowej. Powód ? Przy PC mam zestaw 2.1 (1x jack3,5mm) a po przeciwnej stronie pokoju dwie kolumny + wzmacniacz podpięte pod TV (1x jack3,5mm - wzmacniacz / TV - HDMI) 1. kolumny pełnią rolę frontów w filmach a głośniki przy kompie surround. 2. głośniki przy kompie pełnią rolę frontów gdy jest odpalona gra a za plecami surround z kolumn. 3. tryb imprezowy, 2x stereo. Jaka aplikacja bądź sterownik spełni moje oczekiwania ? Kiedyś była taka aplikacja jak KX driver ale niestety ona zdaje się współpracuje tylko z SB. Pomocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Przy ALC 892 raczej nie zaszalejesz, dopiero imho powyżej 898 coś mógłbyś programowo pokombinować (ja mam z77 Gd65 gaming, tam można profile było ustawiać) Dziabnij rozgałęziacz z jack stereo=> 2x jack stereo Podpinasz na raz i tyle. Włączasz te które chcesz, a głośnością i tak niezależnie sterujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikeTomeceK Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Serio nie ma żadnej aplikacji która pozwoliła by coś zmoncić ? naprawdę nie ma żadnej alternatywy dla softu od realteka ? W oryginalnym nie ma za wiele ustawień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...