J.Piotr Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witam Słyszałem, iż zmiana hasła w Windows 7 metodą przez wiersz poleceń sprawi, iż hasła w IE/chrome/outlooku itd już nie będą działać?W rodzinie ktoś zmarł i trzeba odzyskać pliki z kilku komputerów (firma), hasło prawdopodobnie słownikowe i teraz wątpliwość, czy można jakoś metodą słownikową złamać, czy pozostaje tylko usunięcie/zmiana hasła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jupek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Szczerze powiem, że wielokrotnie ściągałem ludziom hasło narzędziem Offline Windows Password & Registry Editor i nikt mi takiego info potem nie sprzedał. Może wypadało by zrobić kopie zapasową dysku na jakiś drugi dysk np Clonezilla i potem ściągnąć hasło. W razie jakby Twoje przypuszczenia się potwierdziły będziesz mógł wtedy przywrócić wszystko z kopi i szukać innego rozwiązania. Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Jupek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jeśli dysk nie był szyfrowany to po co? Wystarczy przełożyć do innego kompa i przejąć na własność (jeśli będzie trzeba) pliki. A kopię przed grzebaniem zawsze warto zrobić. Ja czasem używam ntpasswd do zdjęcia hasła admina jak użyszkodnik zapomni co ustawił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...