Skocz do zawartości
Narkies

GA-M61SME-S2 mod bios?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam w domu pod ręką taka płytę gł. jak w temacie, swoją drogą padlina straszna.... Do tego Athlon 64 x2 4000+ na Brisbane (2100mhz). Jako iż ta płyta nie ma w biosie ani ustawień zmiany napięcia na procesorze, ani na ramie... wiec chciałem coś wykombinować. Słyszał może ktoś o jakimś customowym biosie do tej płyty który miał by te opcje? Ewentualnie jakieś v-mody dla np ramu, dla procesora zrobiłem na +0.1V i trochę dało rade go podkręcić, o około 300mhz +. kolejnych v-modów już nie moge znaleźć, tzn kolejny jaki moge zrobić korzystając z tej strony: http://www.ocinside.de/go_e.html?http://www.ocinside.de/html/workshop/am2pinmod/amd_socket_am2_pinmod.html zaraz po 1.35v to 1.55V więc wydaje mi się ze całkiem sporo.... Macie jakieś pomysły jak coś wycisnąć jeszcze z tej płyty ? nic dalej już nie startuje, niże te 

300mhz, tylko safe mode wywala i na defaultowych startuje...

co do chłodzenia to ihs zdjęty z procka i założony jakis miedziany pentagram z socket A Dołączona grafika mocowanie przerobione na jego potrzeby Dołączona grafika, miałem w domu, a mysle ze lepsze to niz stockowy.

Zasilacz Corsair vx450W

Ram 2x 1GB Patriot PC2 6400

Pozdrawiam!

Edytowane przez Narkies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tylko to co opisałem. Teraz sprawdzam starsze biosy... ale nic w nich też ciekawego nie ma. 

Jestem zdecydowany na wszystko, nie zależy mi jakoś bardzo an tym sprzęcie, fajnie jak by coś z tego jeszcze wycisnąć po prostu, jestem zdecydowany na wszystko, biosy, jakieś v mody.... itp itd, wiec jeśli macie jakieś pomysły, będę wdzięczny ;)

W ostateczności zmienię płytę gł.... 

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Narkies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi