Narkies Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Witam! Mam w domu pod ręką taka płytę gł. jak w temacie, swoją drogą padlina straszna.... Do tego Athlon 64 x2 4000+ na Brisbane (2100mhz). Jako iż ta płyta nie ma w biosie ani ustawień zmiany napięcia na procesorze, ani na ramie... wiec chciałem coś wykombinować. Słyszał może ktoś o jakimś customowym biosie do tej płyty który miał by te opcje? Ewentualnie jakieś v-mody dla np ramu, dla procesora zrobiłem na +0.1V i trochę dało rade go podkręcić, o około 300mhz +. kolejnych v-modów już nie moge znaleźć, tzn kolejny jaki moge zrobić korzystając z tej strony: http://www.ocinside.de/go_e.html?http://www.ocinside.de/html/workshop/am2pinmod/amd_socket_am2_pinmod.html zaraz po 1.35v to 1.55V więc wydaje mi się ze całkiem sporo.... Macie jakieś pomysły jak coś wycisnąć jeszcze z tej płyty ? nic dalej już nie startuje, niże te 300mhz, tylko safe mode wywala i na defaultowych startuje... co do chłodzenia to ihs zdjęty z procka i założony jakis miedziany pentagram z socket A mocowanie przerobione na jego potrzeby , miałem w domu, a mysle ze lepsze to niz stockowy. Zasilacz Corsair vx450W Ram 2x 1GB Patriot PC2 6400 Pozdrawiam! Edytowane 4 Września 2013 przez Narkies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 CTRL + F1 rozumiem nie odkrywa żadnych funkcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Nie, tylko to co opisałem. Teraz sprawdzam starsze biosy... ale nic w nich też ciekawego nie ma. Jestem zdecydowany na wszystko, nie zależy mi jakoś bardzo an tym sprzęcie, fajnie jak by coś z tego jeszcze wycisnąć po prostu, jestem zdecydowany na wszystko, biosy, jakieś v mody.... itp itd, wiec jeśli macie jakieś pomysły, będę wdzięczny ;) W ostateczności zmienię płytę gł.... Pozdrawiam :) Edytowane 4 Września 2013 przez Narkies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...