Skocz do zawartości
bazejo

Problem z kartą graficzną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem, a mianowicie wydaję mi się że jest to coś z kartą graficzną. Przejdę od razu do rzeczy. Kupiłem Laptopa tydzień temu Lenovo Y580 z GeForce GTX 660M. Grałem sobie w Far Cry 3 na "very high" detalach i nie miałem ani jednej ścinki, to samo np Farming Simulator 2013, detale Very High i zero ścinek.. Wczoraj pojawił się problem, jak odpalam Far Cry i zaczynam grać to mam niesamowite ścinki... Gra na very high detalach jest masakrą.. To samo Farming.. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje? Włączam schemat dynamicznych grafik Lenovo i nic nie daje, aktualizowałem sterowniki kart graficznych i znow nic to nie dało..

Stało się tak po tym jak wieczorem skończyłem grać i zostawiłem komputer na noc włączony ponieważ sciagałem coś przez uTorrent, przez nastepny dzień nadal sciagałem, gdy po 15 wlaczyłem FC3 to już mi ścinało bardzo.. Mam DirectXa 11. Komputer ma bardzo niskie temperatury, jest dopiero tydzień używany.. Nie rozumiem dlaczego się tak dzieję, mógłby mi ktoś pomóc ? 

Mój Laptop:

Intel® i7-3610QM CPU 2.3 GHz

8GB ram

GeForce GTX 660M oraz Intel® HD Graphics 4000

Win 7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gdy włączam gre to przełączam na schemat dynamicznych grafik Lenovo czyli tak jak zawsze robiłem gry zaczalem grac i robie tak caly czas jak wchodze w gre ale to nic nie daje. Przez noc miałem na oszczednym albo zrownowazonym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykres jest indentyczny jak na screenie wyżej. 

No raczej nie obciąża mi nic komputera, wszystko mam powyłączane, zresztą jak narazie to jest nowy komp więc jest tu antywirus, pięć gier i kilka programow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jednak gry nie odpalają się na GTXie tylko na Intelu.. w GPU-Z podczas gry max uzuwany jest Intel a nie geforce tak jakby nie wykrywało mi karty Nvidii.. w Menedzerze urzadzen pokazuje mi GeForca, ale w Biosie jak chce zmienic to jest tylko Switchable i UMA.. 

A po wylaczeniu karty Intela w menedzerze urzadzen ekran gasnie, po zresetowaniu uruchamia w rozdzielczosci 800x600, tak jakby nie było zadnych sterownikow..

Edytowane przez bazejo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi