Skocz do zawartości
majki

Pytanie odnosnie tekstu

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/158-55

Mam pytanie odnosnie czesci z chlodzeniem procesora. Mala mam wiedze w tym zakresie wiec mam pytanie - sa radiatory ktore dziala w druga strone? Bo tak wynika z textu ze z wiatraka powietrze idzie przez radiator na procek ?? Jak to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo ten wentyl na obudowie zrobiony, temperatura spadla mi o 6*C. A chodzi o to ze ten wiatrak na obudowie wieje bezposrednio na wiatrak zamontowany na radiatorze od procesora. Nie widze niescislosci :/ . OT : polecam montowanie takich wentyli, super efekt w nocy ( w dzien tesh ale mniejszy:P) i do tego procek dostaje swierze zimniutkie powietrze co mu bardzo służy :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do twoich watpliwosci: w tym texcie chodzilo o to ze jak np masz wentylator na coolerze ktory wyciaga powietrze... hmmn ie wiem czemu mialoby to sluzyc - to wtedy ten wentyl w boku budy tez powinien wyciaga powietrze - zeby sobie nie przeciwdzialaly, nie wiem czy takie coolery sa na rynku- ja osobiscie sie nie spotkalem - ale moz art byl pisany na wyrost :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do twoich watpliwosci: w tym texcie chodzilo o to ze jak np masz wentylator na coolerze ktory wyciaga powietrze... hmmn ie wiem czemu mialoby to sluzyc - to wtedy ten wentyl w boku budy tez powinien wyciaga powietrze - zeby sobie nie przeciwdzialaly, nie wiem czy takie coolery sa na rynku- ja osobiscie sie nie spotkalem - ale moz art byl pisany na wyrost :D

Wystarczy przeciez wentyla dac "do gory nogami" i juz jest ciag odwrocony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zgadza sie - wlasciwie ty CHYBA jedyna mozliwosc - danie odwrotnie zasilania spowoduje ze wentyl nie wystartuje - przynajmniej moje tak maja

wydaje mi sie ze jemu chodzilo o to czy sa takie coolery - ale nadal chodze jak widmo wiec moge sie mylic :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi