majki Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/158-55 Mam pytanie odnosnie czesci z chlodzeniem procesora. Mala mam wiedze w tym zakresie wiec mam pytanie - sa radiatory ktore dziala w druga strone? Bo tak wynika z textu ze z wiatraka powietrze idzie przez radiator na procek ?? Jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam tak samo ten wentyl na obudowie zrobiony, temperatura spadla mi o 6*C. A chodzi o to ze ten wiatrak na obudowie wieje bezposrednio na wiatrak zamontowany na radiatorze od procesora. Nie widze niescislosci :/ . OT : polecam montowanie takich wentyli, super efekt w nocy ( w dzien tesh ale mniejszy:P) i do tego procek dostaje swierze zimniutkie powietrze co mu bardzo służy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 co do twoich watpliwosci: w tym texcie chodzilo o to ze jak np masz wentylator na coolerze ktory wyciaga powietrze... hmmn ie wiem czemu mialoby to sluzyc - to wtedy ten wentyl w boku budy tez powinien wyciaga powietrze - zeby sobie nie przeciwdzialaly, nie wiem czy takie coolery sa na rynku- ja osobiscie sie nie spotkalem - ale moz art byl pisany na wyrost :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 co do twoich watpliwosci: w tym texcie chodzilo o to ze jak np masz wentylator na coolerze ktory wyciaga powietrze... hmmn ie wiem czemu mialoby to sluzyc - to wtedy ten wentyl w boku budy tez powinien wyciaga powietrze - zeby sobie nie przeciwdzialaly, nie wiem czy takie coolery sa na rynku- ja osobiscie sie nie spotkalem - ale moz art byl pisany na wyrost :D Wystarczy przeciez wentyla dac "do gory nogami" i juz jest ciag odwrocony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no zgadza sie - wlasciwie ty CHYBA jedyna mozliwosc - danie odwrotnie zasilania spowoduje ze wentyl nie wystartuje - przynajmniej moje tak maja wydaje mi sie ze jemu chodzilo o to czy sa takie coolery - ale nadal chodze jak widmo wiec moge sie mylic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...