Skocz do zawartości
KamiL_37

Jaki monitor wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem monitora. Moje propozycje to:

LG IPS277L

- LG M2732D

- LG M2752D

Ma on służyć głownie do odbierania obrazu z ps4. Nie przywiązuję dużej wagi do wbudowanego odbiornika DVB-T, ponieważ mam już dekoder z hdmi. Zależy mi na tym, aby miał 27 cali (oczywiście full hd) i ładnie wyświetlał gry z ps4. Według mnie najlepszym i najtańszym monitorem z wymienionych powyżel modeli jest LG IPS277L. Proszę o pomoc i w razie potrzeby inne propozycje modeli w okolicach do 1000zł.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z ciekawości zapytam jakie parametry ma lepsze monitor IPS277L (dopiero teraz zorientowałem się, że nie ma glośników) od tamtych, bo sam nie mogę znaleźć i czemu będzie lepszy do konsoli od innych w tej cenie. Teraz skłaniam się ku M2752D. Chociaż jest droższy to posiad o wiele więcej wejść i wyjść oraz różnych bajerów, a w specyfikacji ekranow tych dwóch monitorów nie widzę różnicy w jakości wyswietlania.

Edytowane przez KamiL_37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten IPS277L ma najlepsze parametry więc też ku niemu bym się skłaniał. Wg. mnie w tej cenie lepszego nie znajdziesz w szczególności do gry na konsoli Dołączona grafika

A z ciekawości zapytam jakie parametry ma lepsze monitor IPS277L (dopiero teraz zorientowałem się, że nie ma glośników) od tamtych, bo sam nie mogę znaleźć i czemu będzie lepszy do konsoli od innych w tej cenie. Teraz skłaniam się ku M2752D. Chociaż jest droższy to posiad o wiele więcej wejść i wyjść oraz różnych bajerów, a w specyfikacji ekranow tych dwóch monitorów nie widzę różnicy w jakości wyswietlania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie w necie. IPS277L ma podobno cieńszą ramkę i lepsze podświetlenie. M2752D jest de facto telewizorem. Oba są w identycznej cenie. Wybierz sobie któryś. I tak będziesz zadowolony. To jest ta sama półka cenowa przy czym jak zauważyłeś M2752D jest bardziej "wybajerzony", a te "bajery" swoje kosztują więc jakby nie patrzeć ten IPS277L wygrywa tą konkurencje. Pewnie nikt na forum nie ma w/w monitorów więc najlepiej przejdź się do jakiegoś sklepu i sobie porównaj oba (ze swoim materiałem video i swoimi ustawieniami). Tyle ode mnie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi