Tom Ha Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 OK, sprawa wygląda następująco - tradycyjnie, jak co dzień zresztą, zakończyłem "pracę" z kompem ok. 02.00 w nocy, grzecznie pozamykałem wszelakie aplikacje i przeglądarkie i zgodnie z zasadami higieny wyłączyłem kompa :]Rano, również tradycyjnie, dzień zacząłem od narzekań i przekleństw na los człowieczy, po czym z kubkiem kawy podążyłem do mego okna na świat, paluchem wcisnąłem przycisk Power i ..... I! ..... i nic, kurdę ;DKomp postanowił udać się na wczasy, a może nawet zmarł, kto go tam wie, tak czy owak po podłączeniu go pod prąd ;D jedyne co się świeci, to zielone ledy na karcie grafiki oraz czerwony led na panelu przednim, przypisany do czytnika kart - wstępnie podejrzewam sam przycisk Power (to by było całkiem wygodne, co nie> ;>) gdyż kilka razy w ciągu ostatniego tygodnia przycisk ów nie zawsze reagował za pierwszym wciśnięciem i czasem trzeba było go dodatkowo wypieścić kciukiem :]Komp ten płytę matczyną ma ze stajni Asrock (B85M-HDS) proc to i5 4570, grafa to GTX 660 Ti, a zasilacz to Tracer (Highlander) TRZ-800.Czytałem gdzieś (nie pytajcie gdzie ;D), że mógłbym spróbować uruchomić go z klawiatury, tyle, że:- nie pamiętam jaki mam BIOS i czy ma on domyślnie załączoną opcję włączania kompa z poziomu klawiatury.- nie mam klawiatury na kablu, jeno USB, co dodatkowo utrudnia sprawę ;>- powyższy sposób uda się tylko wtedy, jeśli padł ten przeklęty przycisk i nic więcej! ;DJeżeli macie jakieś ew. sugestie / pomysły, to jestem na nie otwarty, w najgorszym wypadku wyślę go na serwis gwarancyjny, szkoda tylko, że to będzie trwać wieki całe xDPozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Masz dostęp do wnętrza? Wyjmij grafikę, sprawdź na innym zasilaczu, z pojedynczą koscią ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 zasilacz to Tracer (Highlander) TRZ-800. I tutaj raczej masz odpowiedź. Tracer to szit pierwszej klasy, choć Highlander to niby ta piksel lepsza wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi - okazało się, że @Jam Jest miał rację, zasiłka padaka i padła ;>Tak więc wymienię go zaraz na coś lepsiejszego, żeby więcej niespodzianek nie było :)Dzięki i Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 i zmienił na iboxa... (; poczytaj na głownej co warto kupic. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 :D Już się doktoryzuję z tematu, na zasilaczowym forum PPC, więc więcej gafy raczej nie "szczelę" ;>Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...