Sidi666 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Witam. Mam pamięci DDR3 Kingston'a i nie wiem jakie napięcie ustawić dla nich w biosie. Na naklejce widnieje jak byk 1.7-1.9v. W SPD (czy jak to się tam nazywa) wypisane jest 1.5v dla wszystkich częstotliwości. A na stronie producenta jest wpis 1.475-1.575v. I bądź tu człowieku mądry. Dodam, że przy ustawieniu 1.6v dzieją się cyrki z kompem - trudności z odpaleniem kompa i dzwięki z płyty głównej oznaczające problemy z RAMem. Po ustawieniu 1.775v. komp chodzi - właśnie leci memtest. Nie chciałbym spalić pamięci szwagrowi, więc stąd moje pytanie - ile volt, na motylą nogę wymagają te kostki DDR3? Wierzyć informacjom na stronie producenta czy na naklejce? Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Wierz w to co na naklejce. Kości nie spalisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...