1Agrest Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Siema. Nie wiedziałem w jakim dziale pisać, więc pisze tutaj. Jutro przyjdzie mi nowy pc (bez systemu) i mam kilka pytań: 1. Czy lepiej bedzie jeżeli system (WIN 7) bedzie na tym dysku; WD3201ABYS-01B9A0(stary) czy na tym;WD5000AAKX (nowy), i czy różnica bedzie duża. 2. Czy jak przełoże stary dysk do nowej płyty to czy partycje zostaną czy nie. 3. Jaka jest szansa, że po złączeniu partycji dane zostaną stracone. 4. Jakie sterowniki są potrzebne, żeby komputer wmiare funkcjonował. To na tyle. Z góry dzieki za udzielanie sie w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 1. na nowym. różnica będzie ale dopiero gdy wsadzisz do kompa ssd to różnica będzie taka że będziesz szukał szczęki na podłodze. 2. partycje zostaną. 3. łączenie partycji zawsze się wiąże z utratą danych, chyba że użyjesz jakiegoś porządnego programu np acronis diskdirector - ale nie mam pewności czy on umożliwi połączenie partycji bez utraty danych na przynajmniej jednej z nich. 4. dołączone do płyty głównej na cd/dvd. potem ściągasz najnowsze ze strony producenta płyty głównej, karty graficznej itd. dobra rada: jak już będziesz miał nowego kompa to najpierw postaw system na nowym dysku a dopiero potem podepnij stary dysk. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...