Skocz do zawartości
_Vip_

HuntKey 400W

Rekomendowane odpowiedzi

Ten HK 400W faktycznie ladnie sie prezentuje i pewnie bedzie dzialal rownie dobrze, ale na HK 300W niektorzy narzekali, a na Chiefteci zlego slowa nie slyszalem.

EDIT: Moze Cie to zainteresuje - w siriusie maja te zasilki w tej samej cenie (http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6492&sid=1)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilka jest elegancka nie powinna byc gorsza od chieftecka.Ale jednak chieftec to marka.Jak marka nie ma dla ciebie znaczenia to bierz.

Jasne ze marka sie nie liczy,liczy sie jakosc takiego zasilacza.Moge dac max 350zl ,ale zeby zasilka byla cycus :P Bardzo podoba mi sie ten zlotawy kolorek tego HuntKey'a :wink: (ladnie by sie komponowal z moim FRN2-L :D )No ale jesli Chieftec bedzie lepszy to wezme chieftec'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare godzin temu byl topic o 420 chiefteka za coś ~260zł

no i co z tego :?: 8O Ja sie pytam o HuntKey'a 400W,a Chieftec 420W to tylko alternatywa.

to z tego ze IMHO ten chieftec 420 i to za 260 zł jest lepsza alternatywą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pare godzin temu byl topic o 420 chiefteka za coś ~260zł

no i co z tego :?: 8O Ja sie pytam o HuntKey'a 400W,a Chieftec 420W to tylko alternatywa.

to z tego ze IMHO ten chieftec 420 i to za 260 zł jest lepsza alternatywą

to trzeba bylo tak napisac odrazu ,a nie nawijac , ze pare godzin temu bla bla bla .... BTW chieftec z aktywnym PFC kosztuje dokladnie tyle samo co HK400W wiec cena sie nie kieruj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy pamietasz testy zasilek na THG, Chief 420 W naprawde wymiatal , o ile dobrze pamietam to spox wytrzymywal obciazenie 480W, jak sie myle prosze mnie poprawic, nie wiem gdzie linka mam do tych testow.

IMO wiec polecam raczej Chiefa 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy pamietasz testy zasilek na THG, Chief 420 W naprawde wymiatal , o ile dobrze pamietam to spox wytrzymywal obciazenie 480W, jak sie myle prosze mnie poprawic, nie wiem gdzie linka mam do tych testow.

IMO wiec polecam raczej Chiefa  8)

zaraz poszperam po sieci i poszukam jakis testow tych dwoch zasilek....BTW - jak ktos ma jakis fajny link (w temacie oczywiscie)to bede wdzieczny o podzielenie sie nim :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Hunt Keya 350W i Chiefteca 360W w tym samym komputerze. Chieftec dawał znacznie wyższe i stabilniejsze napiecia. Hunt Key był poza tym przeraźliwie głośny - może ten 400W jest cichszy ale i tak dla mnie Chieftec to znacznie lepszy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezka sprawa z tymi zasilkami,nigdzie nie moge znalesc jakiegos testu tego HuntKey'a 400W :? Juz prawie jestem zdecydowany na Chieftec'a 420W tylko ze on kosztuje w 4max'ie 350zl Tu.Chcialbym u nich kupic po mam bliziutko i nie musialbym czekac na przesylke.Druga sprawa to taka ze na Chiefa sa dwa latka gwary,a na HuntKey'a trzy latka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO wiec polecam raczej Chiefa  8)

Muszę cię poprawić :D , Chieftec 420W wytrzymał obciążenie 417W. Oto link do tego testu:

http://www4.tomshardware.com/howto/2002102...upplies-07.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO wiec polecam raczej Chiefa  8)

Muszę cię poprawić :D , Chieftec 420W wytrzymał obciążenie 417W. Oto link do tego testu: http://www4.tomshardware.com/howto/2002102...upplies-07.html

Qrde fakt, pomylilem chyba z Antec'em :?

A nie bylo innych testow ?

Wydawalo mi sie ze ten 360W tez byl w compare, albo mam juiz taka skleroze :?: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale przynajmniej ten Chieftec 420W wytrzymuje takie obciazenie jakie jest deklarowane przez producenta(no prawie :wink: ).Ale nigdzie na sieci nie widzialem testow huntKey'a 400W :cry:

Zasysaj Chiefa, to juz sprawdzony sprzet, a z HK to roznie bywa, choc generalnie za ta cena nie sa zle.

Nie liczac przymusowych wymian wentyli po 2 - 3 miesiacach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec 420W (ten z PFC) w www.chieftec.pl kosztuje 299 + 7~8PLN wysylka. Ja zamowilem w piatek, dostalem we wtorek.

Jak placisz przelewem, to najlepiej jakbys mial konto w mBanku - oni tez tam maja i przelew jest natychmiastowy, jak masz gdzie indziej, to na zasilke pewnie musialbys czekac z tydzien.

Odpowiadaja na maile natychmiastowo, generalnie bardzo przyjemnie sie wspolpracowalo.

W balta.pl maja za 279 (tez z aktywnym PFC - przynajmniej tak pisza) + 6PLN przesylka , ALE balta jest na czarnej liscie, a na odpowiedz na maila wczoraj sie nie doczekalem, wiec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwilka rozmawialem z bardzo mila Pania na chat'cie www.chieftec.pl i dowiedzialem sie ze jesli chodzi o 420W zasilki to sa TYLKO z aktywnym PFC,natomiast 360W sa z aktywnym i pasywnym PFC

BTW - co do HuntKey'a 400W ,rozmawialem ze znajomym ,ktory sprzedaje/sklada kompy i powiedzial ze ta zasilke mozna porownac co najwyzej do Chief'a 360W :? ,wiec na 100% bede bral Chieftec'a 420W z www.chieftec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwilka rozmawialem z bardzo mila Pania na chat'cie www.chieftec.pl i dowiedzialem sie ze jesli chodzi o 420W zasilki to sa TYLKO z aktywnym PFC,natomiast 360W sa z aktywnym i pasywnym PFC

Poprawka - takie tylko ma w ofercie chieftec.pl, natomiast na www.chieftec.com mozna znalezc model 420W bez PFC (poczatkowo zle odczytalem tabelke i myslalem ze jest wersja z pasywnym PFC :P i w watku o 420W za 252PLN troche nakrecilem :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawka - takie tylko ma w ofercie chieftec.pl, natomiast na www.chieftec.com mozna znalezc model 420W bez PFC (poczatkowo zle odczytalem tabelke i myslalem ze jest wersja z pasywnym PFC :P i w watku o 420W za 252PLN troche nakrecilem :P)

a no chyba ze tak :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...