Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Czy ktoś może zidentyfikować dźwięk (jego przyczynę lub z czym jest związany) przy uruchamianiu windows 7 w laptopie, który pojawia się na filmie w ok 10-11 sekundzie. Króciutki filmik dostępny tutaj http://w282.wrzuta.pl/film/6Y4Hx0hrIKZ/dzwiek Szukałem w bazie schematów dźwięku i jakoś nic nie pasuje. Od razu dodam, że nie jest to dźwięk ustawiony zamiast startowego windows bo ten mam wyłączony (a jakby był włączony to pojawiłby się później w momencie pokazania pulpitu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Widzę, że na razie brak jakichkolwiek sugestii. Zauważyłem, że ten sam dźwięk pojawia się gdy odłączam kabel HDMI zewnętrznego monitora od laptopa, tylko dlaczego zaczął on pojawiać się przy starcie systemu gdy laptop chodzi na wbudowanym swoim ekranie bez zewnętrznego monitora ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Brak zainteresowania więc można zamknąć temat Dla formalności dodam, że wykryłem sprawcę - to technologia mikrofonów Andrea w laptopie. Po odznaczeniu opcji eliminacja echa czy redukcja hałasu dźwięk już się nie pojawia (pewnie był to domyślny dźwięk włączania się tych opcji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...