Skocz do zawartości
Selectus

Laptop do 2100 - studia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Od 2 dni przeglądam sieć i nie mogę się do końca zdecydować który laptop zakupić. Generalnie sprzętu chce używać do pakietów obliczeniowych, programów graficznych, internetu i filmów.

Znalazłem 2 ciekawe modele i chciałbym żebyście rzucili na nie oko.
Jeśli ktoś miał już wcześniej do czynienia z tymi laptopami, prosił bym o sugestie i uwagi.

1. MSI CX61 2OD-224XPL  http://www.krsystem.pl/msi_cx61_2od224xpl-item-26907.html

2. Asus K55VJ-SX018H http://www.redcoon.pl/B430044-Asus-K55VJ-SX018H_Notebooki-konsumenckie

Ewentualnie polećcie coś w podobnej cenie. (aser odpada) 

Edytowane przez Selectus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A szkoda że aser ;) odpada bo nie boisz się cx61 które jest głośne jak odkurzacz z dawnego cccp

-a obawiasz się acera który jest lepiej wykonany i cichszy

Ale okej każdy ma tam swoje

(i cyba msi jest na wyklastrowanym gt740 do 64bit)

Laptop potrzebny z systemem ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli laptop do pracy ja bym tu postawił na lepszy procesor a w tym budżecie to i5

Przekonałeś mnie. Lepiej będzie postawić na silniejszy procesor. Zdecydowanie moim faworytem jest tutaj Samsung (dość dużą wagę przykładam również do designu).

Warto dołożyć trochę pieniędzy, niż potem żałować zakupu. Dzięki za poświęcony czas werk, należy Ci się piwo Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko ten hp

-jest na zintegrowanym ukł.graficznym

do jakiś programów graficznych 2d/3d przydatna jest karta grficzna dedykowana
 - takie programy bazują na direct 3d wiec lepiej, aby to była karta karta dedykowana, nie integra ale karta z własną pamięcią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy autor zajmuje się grafiką 2d/3d? Jesli nie to nie ma sensu pakować się w dedyka jeśli do tego nic nie gra.

Chciałbym na min korzystać z takich programów jak Autocad czy Photoshop. W gry też lubię pograć, także uważam kartę dedykowaną za niezbędną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi