madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Witam, posiadam drugi starszy komputer, który chciałam sformatować. Mianowicie po podzieleniu na partycje i wybraniu dysku, na którym miał się zainstalować Windows komputer uruchomił się ponownie i wyskakuje coś takiego i nie można nic zrobić. Dodam też że nośniki rozruchu przestają pracować. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Press F11 for boot menu... Wybierz jako urządzenie startowe napęd z płytą instalacyjną windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Probowalam. W miejscu press f11 for boot menu pojawia sie: boot selection popup menu has been selected. W dalszym ciagu nic sie nie dzieje. Edytowane 22 Listopada 2013 przez madziulina93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 A do biosu da się wejść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Odłącz od płyty wszystkie napędy (optyczne, hdd) i sprawdź czy da się wejść do biosu. Klawiatura ps2 czy usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 ps2. Dalej sie nie da wejść do biosu. tylko po kliknięciu F11(pojawia się : Boot Selection Propup menu has been selected) i F2 (entering setup...) na tym etapie jest koniec, na żaden klawisz juz nie reaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Na jednym zdjęciu jest 1280MB ramu, na drugim 1024. Robiłaś coś z ramem? Może kośc jest niedociśnięta, lub uszkodzona. Sprawdź na pojedynczej kości ramu, każdej po kolei. Edytowane 22 Listopada 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Z ramem wszystko ok. Czyta 1280 mb, byl niedocisniety. A co mam dalej zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Odłącz zasilanie i wyjmij baterię podtrzymującą ustawienia biosu - wróci do domyślnych ustawień. Może w nim jest problem. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Zrobiłam, ale dalej do biosu nie idzie sie dostać. Moze ta bateria jest po prostu do wymiany ?(komputer był nieużywany przez 2 lata) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Na pojedynczych kościach pamięci sprawdzałaś? Odłączyłaś napędy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Tak. Zprawdzone na osobnych kosciach. Napedy odlaczone. Dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Flop też odłączony? Nie mam tam jakichś kart rozszerzeń, które można wyjąć? Sieciowej, dźwiękowej czy innej? Tak by testować minimalną konfigurację i potem dokładać jak co. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziulina93 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Oddałam komputer w ręce fachowca, bo nie mam czasu się nim zająć. Dziękuję za chęci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...