summer_overture Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam!Założyłam specjalnie konto na forum, bo jestem zdesperowana i doprowadzona do ostatecznosci. Mój Samsung zaczął dziś wariować, a mianowicie cały czas zacina się, opóźnia i koszmarnie klatkuje, Odpalenie przeglądarki graniczy z cudem, że nie wspomnę o choćby otworzeniu jakiegoś folderu. Skanowałam go anti-malwarem, używałam AVG Pc TuneUp i nadal to samo. Dodatkowo mam wrażenie, że z każdą minutą przycina się coraz bardziej. Nie mam pojęcia co to może być, jaka jest przyczyna i co robić. Ten laptop jest moim codziennym narzędziem pracy i jestem załamana. Chciałam dodać print screena z odczytem temperatury na procku i ze specyfikacją lapka, ale nawet to nie jest możliwe, tak bardzo jest spowolniony.Macie może jakieś pomysły? Dodam, że jest na gwarancji, ale nie chcę dzwonić do serwisu, bo może jest to kwestia wirusan(w co na tym etapie już wątpię), a poza tym serwis to kwestia kilku tygodni, a wolałabym tego uniknąć. Dlatego też zwracam się do dobrych ludzi na forum, którzy zechcą mi pomóc. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Sugeruje poszukac pomocy w gazecie gdzie reklamuja sie osoby od naprawy komputerow - najszybsza reakcja na miejscu. Podejrzewam, ze moglo sie cos zaciac w wentylatorze i sie nie kreci, a przez to komputer sie przegrzewa i zwalnia na amen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
summer_overture Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Hm,, z tym że jeśli to byłby wentylator, to latop chyba zacinałby się dopiero po jakimś czasie od włączenia, a tak nie jest. Poza tym jestem prawie pewna, że słyszę wentylator. No i kwestia najważniejsza - nie może mi żaden fachowiec "z gazety" grzebać w latopie, bo jest właśnie na gwarancji. Ale gwarancja obejmuje tylko usterki podzespołów, a nie oprogramowania, jeśli dobrze kombinuję, a właśnie najpierw chcę mieć pewnośc, że to nie wina oprogramowania, aha - i z tego, co widzę, to procesor od godziny utrzymuje temperaturę 56 stopni, więc wentylator najwidoczniej działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 skopiowac wszystkie dane i factory reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekAVGpl Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Cześć, To może być problem sprzętowy - wolno działający z jakiegoś powodu dysk lub programowy. Spróbuj cofnąć system z punktu przywracania http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/products/features/system-restore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...