860lacov Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Mam zasilacz jak w temacie (będę go sprzedawać). Techplanet udziala na ten zasilacz 24msc gwarancji, a że kupiłem go 2011.07 to już czas minął. Jednak zgodnie z instrukcją zasilacz zarejestrowałem na XFXforce.co.uk żeby wydłużyć gwarancję do 60 miesięcy. Wiecie może jak to działa? Czy Polska się łapie? Zasilacz działa bardzo dobrze, ale w razie awarii należy go wysłać do producenta? Dziś po tych dwóch latach z hakiem zalogowałem się na swoje konto i zasilacz cały czas tam jest :) Z jakiegoś jednak powodu data zakupu wpisana jest na 1/1/2010. Tak czy inaczej byłoby jeszcze trochę czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Widzę, że sporo osób mój temat obejrzało, ale odpowiedź się nie znalazła :) Ja zacząłem drążyć temat samodzielnie. Najpierw napisałem email do XFX z pytaniem jak to wszystko ma działać. W odpowiedzi polecili mi żebym skontaktował się ze sprzedawcą bo nie powinno być problemu z gwarancją. Napisałem do techplanet i po wymianie kilku email dostałem taką odpowiedź: Witam, Uszkodzone urządzenie proszę wysłać do nas w komplecie dołączając do niego kopię dowodu zakupu oraz opis usterki. Numer RMA należy umieścić w widocznym miejscu na opakowaniu zewnętrznym (np. obok adresu). RMA xxxxDo przesyłki proszę dołączyć wydrukowany dokument potwierdzający, że sprzęt został zarejestrowany i posiada 5 lat gwarancji. W takim przypadku nie powinno być problemu z reklamacją. Zasilacz uszkodzony nie jest więc nie mogę tego sprawdzić, ale wygląda na to, że jest wszystko ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielok100 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Masz szczeście bo ja kupiłem swojego XFXa w jakimś sklepie stacjonarnym i oni nie udzielają mi 5 gwarancji, tj, że w ciągu 5 lat jak się zepsuje, że go odeślą więc nawet go nie rejestrowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Rejestrując się nic nie straciłem :) Na stronie techplanet napisane było, że gwarancja jest na 24 msc więc założyłem, że gdyby coś się stało po 24 to trzeba by było wysłać zasilacz bezpośrednio do XFX. Dopiero teraz zacząłem drążyć temat i widocznie serwisanci z techplanet stwierdzili, że nie ma się do co czepiać. Jak to wygląda w rzeczywistości tego nie wiem. Zasilacz działa, ale czeka na sprzedaż bo wymieniłem go na inny, a na razie nie bardzo mi się chce wystawiać go na allegro. Z resztą jak na aukcji opiszę kwestię gwarancyjną to mogę nie znaleźć zbyt wielu klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...