Skocz do zawartości
roto1

BenQ 27" LED XL2720T

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się poradzić czy mój wybór jest dobry : http://www.agito.pl/monitor-benq-27-led-...963-189733 ,czy może jeszcze inny monitor.
Monitor ma służyć do gier na PC i PS4 , największy problem miałem przy wyborze matrycy IPS v TN i do końca nie wiem co dla mnie będzie lepsze, ponieważ uwielbiam sieciowe FPS( choć w nie gram tylko na konsoli,można powiedzieć zawodowo ) i wiadomo tam sprawdzi się najlepiej TN (czas reakcji itp...) a z drugiej strony lubuje się też w grach typu cRPG gdzie eksplorując świat lubię podziwiać piękne widoczki Dołączona grafika i tu sprawdza się IPS ,dodam że nigdy nie miałem żadnego monitora ,od zawsze gram na 40 calowym TV(gdzie jak fps spadną po niżej odświeżania 60Hz to widać efekt smużenia co mi bardzo przeszkadza) .Proszę was o radę i jakieś sugestie i może ktoś też mi powie jaka różnica będzie(oprócz wielkości matrycy 40 v 27cali)w odbiorze wizualnym między TV a monitorem?

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Tak naprawde to mowa, że TN jest lepsza do grania to trochę chwyt marketingowy, bo różnicy w czasie rekacji nie da się praktycznie odczuć. Za to IPS lepiej się sprawdza pod wzgledem odwzorowania kolorów na przykład. Ja chyba brałbym jednak IPS.
Druga sprawa: ten Benq jest trochę drogi. Tutaj: http://www.conowego.pl/testy/aoc-d2769vh-wiekszy-znaczy-lepszy-10781/ mozesz sobie zobaczyc recenzję monitora AOC. Ten sam rozmiar, rozdzielczość też, ma dobre opinie, a kosztuje o wiele mniej (no i ma tryb 3D). Poczytaj sobie, może akurat ten ci przypadnie do gustu. Dołączona grafika

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma go, bo jest nowy ;) Pojawi się pewnie za niedługo. No ale bardzo się nie różnią raczej.
Może jeszcze ktoś inny się wypowie, jesli nie jesteś przekonany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi