marcinq123 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam, mam problem ze zdiagnozowaniem problemu. Otóż z zasilacza wydobywa się niepokojący hałas... po prostu trzaska, jakby mialo cos przebicie ... Był dwa razy w serwisie ale serwis sie wypiął na mnie wiec biore sprawy w swoje ręce. Jak hałasuje ? a tak: Słyszałem o piszczących cewkach ale czy to jest pisk ? Ale co dziwne, na filmie widać duzy kondensator ... jego luty byly raczej średnie ... wypalony pad, okopcony lut, pęknięty lut... dlatego tez od razu poprawilem te luty, sprawdzilem i cisza jak makiem zasial... hurra ! To skladam, na szczęście coś mnie tknęło żeby jeszcze raz sprawdzić przed końcowym montażem ... hałas powrócił ! I teraz się zastanawiam czy kondek jest walniety ? czy może cewki tak graja na moich nerwach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Wymieniłem kondensator co do którego miałem wątpliwości i jest cisza... Problem wrócił na drugi dzień o zgrozo.... Ale zalałem cewke przy kondensatorze klejem na gorąco i na razie jest cisza .... zobaczymy później. Dziękuje wszystkim zainteresowanym ;] Edytowane 13 Stycznia 2014 przez marcinq123 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Dziwna sprawa ale to kolejna sytuacja z dziwnie pracującym XFX'em. Zgłosiłeś to w ogóle na RMA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Poszło na reklamacje. Najpierw do sklepu, sklep bez sprawdzania wysłał na serwis, z serwisu wróciło bez usterki o dziwo. Na co panowie ze sklepu sami sprawdzili i u nich była udokumentowana wyżej usterka dlatego wysłali ponownie na serwis a serwis ponownie odesłał bez stwierdzenia usterki. Dlatego sklep chciał się pozbyć problemu i odesłał zasilacz z karteczką iż zasilacz jest sprawny. Fakt dzień podziałał bez problemu i hałas powrócił. End of cool story I tak zalanie cewek nie pomogło. Kolejna sytuacja piszesz ? do mnie odezwał się pewien użytkownik tej zasilki na elektrodzie z taką samą usterką ... Mam pewną teorię i już zamówiłem pewien kondensator filtrujący. Zobaczymy co będzie po wymianie. I sory że tak późno ale nie zauważyłem odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjusofnik Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 sory za odkopywanie starego tematu ale mam identyczny problem z tym zasilaczem i niestety nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania (wymieniłem wentylator, zalałem cewki ale bez skutku). Udało ci się jakoś zaradzić tym trzaskom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...