Raav Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam, mam problem z kartą graficzną Radeon HD7970 od Gigabyte. Jakieś 2 tygodnie temu, po włączeniu PC, obraz w komputerze nie pojawił się, bez żadnego komunikatu. Odłączyłem kartę graficzną, podłączyłem integrę - komputer działał, tylko musiał odzyskać Bios. Odesłałem kartę graficzną na gwarancję, po 2 tygodniach wróciła - bez żadnego opisu wykonanych czynności serwisowych. Podłączam kartę - nadal nie działa. Wentylatory się kręcą, sygnał w monitorze jest (w sensie nie ma komunikatu o braku sygnału), integra nie działa, gdy podłączony jest Radeon. Mimo to brakuje obrazu w monitorze. Specjalnie podłączyłem pod drugą szynę PCI-E, bo pomyślałem, że to wina płyty głównej, jednak problem pozostał. Wiecie może co to może być? Czy jest opcja, że to wina płyty głównej / zasilacza, czy po prostu serwis poleciał w uja...? W pudełku było tylko zgłoszenie gwarancyjne, moje dane i model karty. Nic o zmianach w gwarancji, dokonanych naprawach etc. Prosze, pomóżcie - Agito odpisuje raz na sto lat, a ja nie chciałbym spędzić kolejnych 2 tygodni bez grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Hmm może zmień kabel grafa <-> monitor ? Obadaj wszystkie wejścia DVI, HDMI, DSUB itd. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez usher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raav Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Okazało się, że wystarczyło aktualizować bios. Jak to w ogóle możliwe - nie wiem. Ale podziałało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...