Skocz do zawartości
Arcypasterz

Laptop 4000 zł +/-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od paru tygodni zastanawiam sie nad jego kupnem. Moj strzal padl na msi:

http://www.x-kom.pl/p/164722-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-2od-i5-4200-8-1281000-win8x-760m-fhd-msata.html

Zalezy mi na:

Dysk ssd (przyspieszy prace laptopa co bardzo lubie) razem z wewnetrznym hdd. Naped moze byc ale nie musi. W tej specyfikacji wynika ze sa te trzy elementy w srodku czego chcialbym sie upewnic czy to nie jest blad w opisie.

Windows 8 (nie mam zadnego)

Rozdzielczosc hd. Rozdzielczosc z tego wzgledu iz bede dlubal sobie w photoshop oraz illustrator.

Podswietlana klawiatura. Nie bardzo do gustu przypadl mi kolor niebieski ale da sie przezyc. A nic innego nie znalazlem w podobnej konfiguracji ale np z bialym podswietlaniem w tym przedziale cenowym.

Na pewno bede sobie pykal w gry jakies od czasu do czasu.

Czy ta konfiguracja jest wydajna? W sensie procesor karta bo na tym kompletnie sie nie znam.

Wydaje mi sie ze nic lepszego w tej cenie nie ma ale moge sie mylic dlatego napisalem post.

Bardzo prosze o opinie oraz sugestie bym mogl utwierdzic sie w wyborze bo to jednak sporo budzetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie to jeden z wydajniejszych laptopów

Odnośnie ssd to masz tam na mSata

-czyli wszystko w środku jaki piszesz a mSata to inny typ złącza, ale dysk tam wpięty jest w technologii SSD (tyle, że pracuje w Sata2, a normalna zatoka 2,5" pracuje w Sata3)

Ten model posiada matrycę FHD czyli będzie większy obszar roboczy

(a nie hd)

innym który będzie wydajniejszy będzie takie lenovo

(ale będzie cieplejsze) za to tu masz wydajność już ok~~gtx770 (więc wydajność większa)

http://www.x-kom.pl/p/161575-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1201000-win8-gt750m-sli-fhd.html?partnerid=100487700&sm12=NTE=&ts=1387393125&token=da4d2970bc15d2c1c78e138716313ef6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszla niedawno recenzja tego lenovo z Twojego linka i wychodzi na to ze jest problem z temperaturami. Troche mnie to odstrasza jednak... Jak bede gral to raczej dlugo i przycinanie sie obrazu czy tez pojawianie sie plamek bedzie mnie za bardzo irytowac... I jak wiadomo zywotnosc tez ucierpi.

Lecz dzieki Twojej propozycji bardziej przekonalem sie do firmy lenovo i bezpieczniejszym dla mnie wyborem bylby:

http://www.x-kom.pl/p/161513-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1201000-win8x-gt755m-fhd.html

Jest jedna karta i mysle ze mi to wystarczy. Bardziej mi sie podoba od msi a zewnetrzny dysk HDD nie bedzie mi przeszkadzal, (nawet przyspieszy to prace laptopa), procesor 2x wydajniejszy.

W opisie tylko brakuje gniazda RJ-45 co jest dziwne.

Wiec jesli sa jakies argumenty na nie to bardzo prosze o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi