Skocz do zawartości
Dziewica

IDEA vs ERA vs PLUS

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to mowil moj znajomy: Era dla frajera .Ale luz uzywam simplusa od 5 lat i w kazdym pabie mam zasieg nawet jesli w piwnicy jest. nie to co POP i TakTak .Najlepiej zasieg Idei opisano w Asterix i obelix: misja kleopatra (polski dubling) polecam kto nie widzial. A i jeszcze jedno aby wyslac Sms do plusa wystarczy pod linuxem program pine i sewer sendmail.W pine piszemy maila na Nr 48<nr.tel>text.plusgsm.pl .Nasz odbiorca dostanie smsa podpisanego <user>@<hostname> ... poprostu cooool :D

LinFan

......................

Powerd by C600@945 ,384MB ram ... and linux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Operator sieci dla każdego ten jest najlepszy którego się używa. Od kilku lat cała moja rodzina ma telefony w Idei i przez ten czas zdążyłem się przyzwyczaić do Idei i nie wyobrażam sobie innego operatora.

Wg mnie pytanie który najlepszy jest bez sensu, ponieważ każdy ustala sobie kryteria wg których ocenia operatórów. Dla jednych liczą się markowe i modne telefony a dla drugich tanie rozmowy i duża liczba minut darmowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mialem(mam) popa jednak kupilem nowy phone ktory ma simlocka na ere a nie chce stracic gwarancji wiec przeskoczylem na tak taka - i tu niestety nie moge go chwalic pod zadnym wzgledem :/ drogie rozmowy - smsy wcale nie takie tanie niby 29groszy a naprawde trzeba vat doliczyc - karta za 50 przedluza odbieranie na 3 miesiace a wykonywanie tylko na 2 numer telefonu dostalem taki ze chyba nigdy go nie zapamietam :) i mam problemy z zasiegiem w miescie !!! tzn nigdy nie zanikl calkiem ale strasznie skacze i czesto jest na 1 kresce

Pop to jednak to - moge sobie pozwolic na utrzymywanie tego nr bo moge karte za 50 zl raz na rok kupic i jestem pod telefonem smsy do idei 29 z vatem do innych juz nie tak tanio ale tez nie strasznei drogo (nie wiem jak w nowych taryfach) 40 gr z vatem rozmowy 1 do sieci (z vatem) 1,75 do innych - tu akurat podobnie jak w erze sa tez problemy czasami wieczorem nie moglem sie nigdzie dodzwonic - ale dla mnei to akurat byl plus bo odkrylem maly walek dzieki temu - pozwalajacy na dzwonienei za friko :)

tzn jak nie moglem sie dodzwonic to probowalem tak dlugo az w koncu sie ddzwonil i gadalem ile sie dalo az mnei rozlaczyla idea - waznejest zeby oni rozlaczyli - srednio rozlaczali wtedy po 5 - 10 min (bo jak sie nie mozna dodzwonic to sa problemy z siecia i wtedy samo rozlacza) no i jak samo rozlaczalo mnie to nie naliczalo nic za rozmowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pop to jednak to - moge sobie pozwolic na utrzymywanie tego nr bo moge karte za 50 zl raz na rok kupic i jestem pod telefonem smsy do idei 29 z vatem do innych juz nie tak tanio ale tez nie strasznei drogo (nie wiem jak w nowych taryfach) 40 gr z vatem rozmowy 1 do sieci (z vatem) 1,75 do innych

ja nie mam problemow :P ustawilem sobie ta "rewolucje w popie" i mam wszedzie po 1,75 (nie dzwonie, wiec mi to rybka :P), do ludzi do ktorych "czasem" zadzwonie mam po 0,71 zl (dziewczyna i moj stary ;)), smsy po 0,29zl wszedzie ;)

ale tak jak to juz bylo mowione.... musisz wiedziec czego potrzebujesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi