Skocz do zawartości
Nefar

Zachcialo mi sie modernizowac i mam kaszane

Rekomendowane odpowiedzi

Odp 1

NIe wiem może się myle ale zawsze wiedizłąem iż MAC jest niepowarzalny

Odp 2

Owszem jest temu inny dział poświecony

Odp 3

Ja nie widze problemu w wykorzstywaniu HUB'a - jest tańszy, owszem traci się na przesyłaniu plików w sieci ale to nie jest najważniejsze

Odp 4

jw.

A że kablówki spisują adresy MAC to już jest sprawa, poprostu się zabezpieczają i tyle.... (chodzi tu o kase, może nie duża ale jeśli kilkaset osób w mieście by pomyślało to by troszke na tym stracili )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp 1

Odp 2

Odp 3 

Ja nie widze problemu w wykorzstywaniu HUB'a - jest tańszy, owszem traci się na przesyłaniu plików w sieci ale to nie jest najważniejsze

Odp 4

jw.

A że kablówki spisują adresy MAC to już jest sprawa, poprostu się zabezpieczają i tyle.... (chodzi tu o kase, może nie duża ale jeśli kilkaset osób w mieście by pomyślało to by troszke na tym stracili )

Ja nadal nie rozumiem na czym mialo by polegac udostepnianie za posrednictwem huba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chlopaki. 

Widze ze chyba nic z tego nie bedzie. 

deltree windows... 

Byc moze odzyje.

Hehehe, tez tak myśle może poskutkuje, ale zamiast ME spróbuj z Windows'em XP (de facto troszke zboczyliśmy z tematu :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp 1

Odp 2

Odp 3 

Odp 4

jw.

Ja nadal nie rozumiem na czym mialo by polegac udostepnianie za posrednictwem huba.

Udostępnianie w sieci lokalnej jak by to wytłumaczyć hmm zaznaczasz katalog, wybierasz udostepnij, udostepniasz z prawami jakie wybierzesz dla reszty użytkowników, i każda osoba z którą masz siec może te dane które udostępniłeś ściagnać sobie odrazu z twego komputera w bardzo przyzwoitej prędkości, np. sieciówka 10/100MBit Ethernet pociągnie ci jakies 600-900kb/s, zależy jeszcze jakie kable ale to odrębny temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Makar. Rozumiem ze masz winde i nic wiecej.

system zainstalowac to nie filozofia. Ale mam kupe programow ktore tez trzeba poinstalowac skonfigurowac to razem bedzie z 5 godzin. 

Karta jest w biosie na AGP. Podejrzewam ze to kwestia sterownikow od agp tamta plyta miala VIA. Musialbym je znalesc i wywalic manualnie.

Mam modem podpiety do kablowki nie potrzebuje zadnych ustawien - dynamiczne IP

Modem nie dziala rowniez przy podlaczeniu przez USB

Dziala tylko przez ta karte sieciowa za 2 dychy.

Jak podepne laptopa pod modem przez sieciowke to tez dziala wiec to nie tez adres MAC.

3 lata temu przechodzilem z soyo z celeronem 366 modemem na isie i voodoo 3 2000 na Ecs k7vta3 z athlonem modemem pci i GF3 calosc poszla gladko, bzyk bzyk sterowniczki i dzialalo az do momentu wymiany dysku na nowy.

no sorry że cie troche pojechalem ale nie czytsą winde tylko winde 98 programy konfiguracja i tyle robie to w godzinke, no może ja nie mam az tak dużych wymagań co do ilości progsów ale to co potzrebne czyli internet stery do wszytkiego gg aktualizacje dx direct conetcta antywirusa konfiguracja poczty oczywiście WINAMP najważniejsze po necie :D, kodeki do filmów i jeszcze pare pierdółek jakiś tam tu popraw tm utaw i zajmuje mi to godzinke no max 1:30

peace 2 You MaKaR

ps a reinstal i taktrzeba zarobić nie ma rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odp 1

Odp 2

Odp 3 

Odp 4

jw.

Udostępnianie w sieci lokalnej jak by to wytłumaczyć hmm zaznaczasz katalog, wybierasz udostepnij, udostepniasz z prawami jakie wybierzesz dla reszty użytkowników, i każda osoba z którą masz siec może te dane które udostępniłeś ściagnać sobie odrazu z twego komputera w bardzo przyzwoitej prędkości, np. sieciówka 10/100MBit Ethernet pociągnie ci jakies 600-900kb/s, zależy jeszcze jakie kable ale to odrębny temat.

Chyba zapomniales o czym dyskutujemy ;) . Nie chce mi sie ponownie czytac wszystkiego ale wymysliles mac spisuja z kablowki aby neta przez huba nie udostepniac na 10 osob i o to mi wlsnie chodzi. - Czy wpadles na genialny pomysl aby net mial kto pierwszy ten lepszy :D ?? (przy zalozeniu ze nie spisywany jest mac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...