Agrest Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, od pewnej historii z laptopem, rozpoczął się problem z wyświtelaniem obrazu na lapku. Mianowicie obraz minimalnie drga oraz rozmywa kolory jak na zdjęciach. Dodam że na wyjściu VGA jest ok. W pierwszej kolejności wymieniłem taśmę ale nic się nie zmieniło. Nie wiem, co dalej (matryca kosztuje ponad 100 zł) i nie wiem czy ryzykować jeszcze wymianę inwertera, świetlówkę... czy od razu matrycę. A może to zupełnie coś innego ? Prosze mi wybaczyć słabą jakość obrazków. Na pulpicie to wygląda z lekka jakby tracił kolory tzn, przechodził w 16 bit głebię kolorów. Oczywiście obraz drga nadal. Właśnie katuję grafikę (NVS110M) 3dmarkiem na monitorze 22'' - ale na zewnętrznym obraz kryształ. Może ktoś się spotkał z czymś podobnym? Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Agrest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam, Matryca została wymieniona i problem pozostał. Zatem winny jest ostatni niewymieniony element - karta graficzna. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...