Skocz do zawartości
NikosX

Mysz jako dodatek do zestawu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio powoli składam nowy PC wraz z pomocą forumowych kolegów (http://forum.purepc.pl/topic/357226-cz%C4%99%C5%9Bci-na-mocny-zestaw-2000-2300z%C5%82/). Nie ukrywajmy, budżet na mysz i podkładkę pozostaje niski.

Myszy potrzebuję raczej do codziennego użytku - powoli stara się zużywa. Czasami popykam w jakieś MMO, FPSy czy RPGi. Dlatego nie chce jakiejś mychy za 35zł z Tesco. Ogólnie nie mam jakiś dużych wymagań. Chciałbym zmieścić się w 150zł i mieć mysz z którą komfort pracy będzie zadowalający.

W oparciu o stronę -> http://www.test-gear.pl/dobor-myszki-i-podkladki/ wyszło mi, że mysz trzymam fingertip'em. W oparciu o dalszą część poradnika wybrałem mysz Roccat LUA (myślę, że 2000dpi wystarczy mi w zupełności, gdyż moja wysłużona mysz ma 800dpi i w FPSach daje rade ;]) i podkładkę A4 Tech XGame A4-X7-200MP szerszej i wyższej 500MP raczej nie potrzebuje :) Prosiłbym Panów no i być może Panie o wyrażenie opinii na temat w/w zestawu.

Oczywiście nie pogardzę jakimiś innym zestawem w ustalonej kwocie. A może przeskok między jakością myszy za 100zł, a 200zł jest ogromny i warto poczekać? Proszę o opinie ;)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeskok między 100zł a 500zł (ok niema różnicy czy 200 czy 500) jest! A w czym? A w reklamie! Tylko tym te myszki się różnią REKLAMĄ i milionowymi zyskami takich badziew jak razer itd. itp.

Mysz do 80-90zł będzie najlepszym wyborem cena/jakość i będzie satysfakcjonowała! Nie jedną macałem :) mysz po 200, 250, 400, 500zł i to jest tylko zje...ana REKLAMA to tylko dzięki niej te myszki schodzą! Nie daj się zrobić w bambucho i nie słuchaj kto by ci to nie radził że kup tę a nie tamtą mysz za 200zł bo ona ma ekstra hiper ultra lekki/ultra wytrzymały/ultra przecwiślizgowy materiał. To tylko REKLAMA na nabieranie baranów.

Polecam tracera, A4tech byle miało Avago9500 lub 9800 a będziesz z myszy zadowolony i żeby mysz była ergonomiczna dla ciebie. Czy jesteś wieloletnim wyjadaczem FPS czy przeglądasz tylko strony internetowe to mysz do 80-90zł niczym od myszy za 500zł się różnić nie będzie poza...oczywiście REKLAMĄ.

Pewno mój post usuną za anty-reklame i takie tam, a konto możliwe że zbanują ale piszę ci tylko PRAWDĘ i nie daj się nabrać na żadną ULTRA MYSZ bo tylko kolejnym baranem zostaniesz.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mysz więcej niż 200 złotych razem z podkładką nie miałem zamiaru nawet rozważać. Szczerze powiedziawszy to jestem podobnego zdania jak Ty. Myszko za 500zł są przereklamowane.

Wracając do mojego Roccata LUA z tego co udało mi się znaleźć to myszka ta posiada sensor Avago ADNS A3050. Czyli co? Nie brać jej bo sensor jest słaby? Jest to mysz optyczna, a nie laserowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest po prostu optyczny ale z wysokiej półki. Spokojnie możesz brać choć już lekko się przepłaca za "Roccat" ale 10-20zł jak ma być dla ciebie ona ergonomiczna można spokojnie dać. Chodziło mi o te 500zł że ta za 500zł jest tym samym bublem co ta za 200zł, a ta za 200zł (500zł) tym samym co za ta 80zł. Dołączona grafika

EDIT.

Optyczna nie znaczy gorsza do prędkości którą używasz możesz optyka brać beż żadnych zmartwień. Ogólnie się przyjmuje że laserowa mysz jest do miliardów DPI, a optyczna służy raczej do skromniejszych prędkości ale za to jej dokładność mnie na tym cierpi. Także optyczna nawet powinna lepiej się sprawić w twoim przypadku, no i dość istotna sprawa, mysz optyczna będzie bardziej tolerancyjna na powierzchnie po której będziesz z niej wyciskał ostatnie poty. ;0

Edytowane przez koniMax
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, dzięki wielkie koniMax. Wezmę prawdopodobnie tego Roccata, mimo, że pewnie troszkę zapłacę za firmę, ale mysz mi się podoba i jest dla mnie przystosowana (tak sądzę) Pojadę do Euro-Agd, bo akurat mają ją za 99zł to wezmę ją w ręce i tam ostatecznie zdecyduje.

Pozdrawiam! Temat można zamknąć! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi