hamsolo Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, ostatnio postanowiłem wymienić stary monitor full hd 21 cali (analogowe złącze...) cali na monitor 27 - calowy. Interesuje mnie rozdzielczość 2560x1440 bo słyszałem że rozdzielczość full hd może być nie wystarczająca. Monitory takie kosztują 2000+++ i taki budżet sobie założyłem. Monitor ma służyć do grania i oglądania fimów 50/50. Na chwilę obecnąmyślałem o http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/3140627 jednak niektóre opinie mówią ze w swojej cenie nie jest tym co można by oczekiwać. Moja karta graficzna to radeon hd 6850 a procek phenom 955 jeżeli to jest istotne. Im więcej szukam, tym więcej mam problemów z zdecydowaniem się. Proszę o pomoc . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 Monitor ma służyć do grania i oglądania fimów 50/50 2560x1080 do gier na PII i 6850? Ta karta ledwo sobie Radzi z 1920x1080. Nie wiem jak oglądanie filmów w 21:9 ale większość ma 16:9 więc albo to będzie sztucznie rozciągnięte albo czarne pasy po bokach. Autorze tematu nie wolisz kupić 24/27" IPS w FHD a reszte przeznaczyć na modernizację tego PC? Dla mnie monitor za 2k do komputera wartego połowę tego to trochę przegięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 większość ma 16:9 Jesteś tego pewien? W praktycznie każdym nowszym filmie mam czarne pasy na monitorze 16:9. Pewnie przypadek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubiiDubii Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja ze swojej strony polecam Della U2713HM, mieści sie w założonym budżecie, spełnia podane kryteria. U mnie, jako główny monitor do wszystkiego (granie, praca, internet) spisuje się wyśmienicie. Zwróć jednak uwagę na możliwości swojej karty graficznej czy aby taka rozdzielczość nie będzie zbyt dużym obciążeniem dla niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...