Skocz do zawartości
meelten

Mysz bezprzewodowa do 200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Obecnie korzystam od ponad 3,5 roku z myszki Microsoft Basic Optical Mouse (czy coś takiego, taki zupełnie podstawowy czarny model) i mimo że przez cały ten czas mysz jest eksploatowana dość intensywnie praktycznie każdego dnia to jej działaniu nie mogę nic zarzucić. Jest chyba niezniszczalna. No ale wygląda już ohydnie, kółko jest całe zasyfione, no i kabel bywa wkurzający (korzystam z laptopa i kabel ciągle mi się tam plącze na biurku). Dlatego pomyślałem o zmianie na coś innego, bez kabla tym razem, bo na tę już patrzeć nie mogę, a na śmierć naturalną nie ma co liczyć.

Zastosowanie typowo uniwersalne, nie potrzebuję żadnej mega dokładności ani miliona przycisków. Optyk, laser? Nie mam pojęcia, w każdym razie nie korzystam z żadnych podkładek, więc dobrze jakby mycha była tolerancyjna co do podłoża. Priorytetem jest dla mnie solidność, jakość wykonania i skoro bezprzewodowa to i dość długa żywotność baterii. Rozmiar obojętnie jaki, byle nic z tych zupełnie mikrych gryzoni typowo laptopowych. Może być uniwersalna lub dla praworęcznych, whatever.

Póki co upatrzyłem sobie trzy modele z różnych półek cenowych. Na temat każdej można znaleźć zarówno pozytywne jak i negatywne opinie.

Microsoft Sculpt Mobile

Logitech M705

Logitech Performance MX

Co możecie o nich powiedzieć? Może coś zupełnie innego? Szczególnie interesuje mnie ten Microsoft i Performance MX, bo o M705 opinii jest mnóstwo i wiem że to sprawdzony sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi