tankujacy Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Cześć, witam wszystkich. Kupiłem nowy monitor (benq G2250) i moim oczom ukazała się zielona plamka ciągle świecąca. Na początku myślałem że to zwykły stuck pixel, ale przez lupę udało mi się dojrzeć, że jest on wielkości 1/3 subpixela zielonego. Wygląda to tak, jak widać na zdjęciach (lepszej jakości już nie uda mi się zrobić) Co to może być? co z tym robić? widać go tylko na ciemniejszych tłach, jest mniejszy niż jeden piksel o wiele... ale jakiś niesmak pozostaje, w końcu to nowy sprzęt jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorch62 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Zależy od warunków gwarancji. Bo naprawa jest raczej niemożliwa. Sprawdź jak jest z gwarancją (może obejmuje takie rzeczy). Kiedy kupiłeś monitor i gdzie? Edytowane 11 Lutego 2014 przez sorch62 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankujacy Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Mam 10 dni na zwrot, bo kupiony był przez Internet. Ale nie wiem nawet co to jest tak naprawdę jest i czy jest sens zwracać i kupować jeszcze raz to samo (bo akurat ten model mnie interesuje)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Jeśli zwrócisz i kupisz jeszcze raz to sam w tym samym sklepie, to masz spore szanse, że przyślą ci tą samą sztukę. Wada matrycy natomiast nie do usunięcia, przeczytaj dokładnie gwarancję, i albo oddaj na gwarę (jeśli obejmuje), albo się przyzwyczaj, albo zwróć i kup to samo w innym sklepie. Ponadto pamiętaj, że do 10-dniowego zwrotu musisz mieć nieuszkodzone oryginalne opakowanie i cały komplet (łącznie z foliami, styropianem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...