Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Witam mam dwa dyski na tej samej tasmie Pierwszy Master (hda) Samsung SP2002H, Pierwszy Slave (hdb) WD 80JGB 8 cache w linuxie program od szybkosci dysku wskazuje hda=600kb/s !!! a hdb=45 MB/s !!! wiec cos jest mu nie tak :) chcial bym ten dysk sprawdzic pod Windows ale zaden program(sandra, Nero, speed Dysk) nie ma obslugi ext 2 !!! i poprostu nie wykrywa mi go pod Windows !! :( tzn w Menadżerze urządzeń go mam :) ale w Moim komputerze juz nie (zresztą to normalne :) no i teraz :) .. czy ktos ma moze program ktory odczytal by dysk z systemem plikow ext2 pod windowsa ![/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Czy ten samsung też jest ATA100 albo ATA133 bo jakoś modelu nie kojarzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ies_SP2002H.htm tak trudno poszukac ??? heheh ZARTOWALEM ::))))) jezdy ale szybko odpisales :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 zobacz moze hdparm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Jezus Maria :))) hdparm = w linuxie program od szybkosci dysku wskazuje hda=600kb/s !!! a hdb=45 MB/s !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 ten drugi to jest ten http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 dodam jeszcze ze oba dyski w hdparm mialy takie same ustawienia i ten pierwszy po wylaczeniu DMA skoczyl na 1,5 mb/s WOW no ale nadal lol :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Oba w ATA100 wiec nie rozumiem tego transferu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 sproboje odpiac 80GB i wtedy sprawdzic ! moze to wina obciazenia na tasmie a ile powinno byc ????????? p.s. dmesg w linuxie wyswietla mi ze bios nie umial czegos tam policzyc (juz nie pamietam czego ale to jest cos zwiazane) moze nie mam jakiejsc opcji w biosei ?? SMART albo co ??[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 w programie HD Tach pod windowsa osiagnolem na tym dysku ! Read speed - maximum 24365.0 kps, minimum 107.0 kps, average 2034 kps skad takie niskie wyniki ?? czy to moze bys wina systemu plikow ?? bo program jest pod windowa a system plikow na tym dysku jest z linuxa ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...