Isabelle Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Drodzy forumowicze, będę wdzięczna za pomoc w wyborze nowego sprzętu.Potrzebuję go do pracy, (sporządzanie dokumentów, atrakcyjnych wizualnie prezentacji (również 3D) i filmów w różnych programach, przygotowanie ulotek, plakatów) i relaksu - raczej mało wymagające gry ekonomiczne, ewentualnie Simsy... Mam kilka wymagań co do sprzętu - dysk SSD 120-256 GB lub hybryda z wbudowanym dyskiem - wydzielona klawiatura numeryczna - 15-17 cali - 8 - 16 GB - porządna karta graficzna (tak bym nie musiała się martwić o prezentacje w widoku 3D) - w miarę lekki sprzęt byłby mile widziany - musi pracować możliwie cicho (mój aktualny hp pavilon dv6 buczy niemiłosiernie w trakcie prezentacji wyświetlanych w widoku 3D) - nie powinien przekroczyć 3500 zł (absolutny max 4000 zł) Jeżeli kojarzycie komputery spełniające moją listę życzeń będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam serdecznie Isabelle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 No to ode mnie Lenovo Y510P z i7 i GT755. i7 to wg mnie konieczność przy Twoich zastosowaniach, do tego porządna karta graficzna, 120GB SSD, podświetlana klawiatura. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_luk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Z 17 cali będzesz miała Lenovo 710 z wydajnym procesorem, oraz niezłą grafika Gt745, W zupełności wystarczy do Twoich potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...