Przemeq Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Witam, Szukam BIOSU do tej płyty , na stronach fic-a nie znalazlem (są dla AN19(C/E) ale to (chyba ) nie ta sama plyta bo na kt400, w dodatku nawet nie chce sie wgrac (inny name string). Aktualnie mam bios VME41, ale patrzac na zmiany w AN 19(C/E) ten bios jest już stary. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 ..ta plyta to KT400A PRO co zreszta sam jush chyba zauwazyles :) a tu bios do niej. niestety ciagle jedna i ta sama, pierwsza wersja. a ja mam z tymi plytami inny problem. ciagle ten sam. nie trzymaja ustawień w BIOSie. konkretnie w sekcji PnP/PCI Configurations jest Assign IRQ for VGA i przestawia sie na Disabled. Czasem trzyma kilka resetoow ale generalnie jesli sie odlaczy z pradu to sie lubi przestawic. i dzieja sie pozniej dziwne rzeczy. zreszta trudno sie dziwic bo z nazwy to raczej bardzo istotny parametr mnie sie zdaje. w kazdym razie brak mi :idea: co z tym fantem poczac. moze ktos mial jush taki problem i go rozwiazal :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 okazuje sie jednak ze sa inne wersje. pisalem w tej sprawie do czeskiego oddzialu FICa i taka oto otrzymalem odpowiedz: you are not right. Not all BIOSes are available on fic.com.tw but they can be on selled motherboards. If you look on our support site http://www.fic.cz/support-all_doc-00A78733...l=CZ&lang=en_US you can see three latest versions (and many beta versions are not released). There is two versions of KT-400A Pro (two PCBs) now and each one has another BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...