Skocz do zawartości
Przemeq

FIC AN19 KT400A PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam BIOSU do tej płyty , na stronach fic-a nie znalazlem (są dla AN19(C/E) ale to (chyba ) nie ta sama plyta bo na kt400, w dodatku nawet nie chce sie wgrac (inny name string).

Aktualnie mam bios VME41, ale patrzac na zmiany w AN 19(C/E) ten bios jest już stary.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ta plyta to KT400A PRO co zreszta sam jush chyba zauwazyles :) a tu bios do niej. niestety ciagle jedna i ta sama, pierwsza wersja. a ja mam z tymi plytami inny problem. ciagle ten sam. nie trzymaja ustawień w BIOSie. konkretnie w sekcji PnP/PCI Configurations jest Assign IRQ for VGA i przestawia sie na Disabled. Czasem trzyma kilka resetoow ale generalnie jesli sie odlaczy z pradu to sie lubi przestawic. i dzieja sie pozniej dziwne rzeczy. zreszta trudno sie dziwic bo z nazwy to raczej bardzo istotny parametr mnie sie zdaje. w kazdym razie brak mi :idea: co z tym fantem poczac. moze ktos mial jush taki problem i go rozwiazal :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okazuje sie jednak ze sa inne wersje. pisalem w tej sprawie do czeskiego oddzialu FICa i taka oto otrzymalem odpowiedz:

you are not right. Not all BIOSes are available on fic.com.tw but they can be on selled motherboards. If you look on our support site http://www.fic.cz/support-all_doc-00A78733...l=CZ&lang=en_US you can see three latest versions (and many beta versions are not released). There is two versions of KT-400A Pro (two PCBs) now and each one has another BIOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi