Maciarro Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Cześć, Chciałbym zasięgnąć waszej porady w sprawie zasilacza do mojego przyszłego zestawu: Intel i5 4670k asrock fatality h87 ram 2x4 palit gtx 770 oc Seagate 1tb Wiem, że tu starczy zasilacz 550w, ale w przyszłości chce dorzucić SSD i HDD, Blu-ray, i może coś jeszcze, jakąś porządną karte dźwiękową. Wybieram spośród dwóch modeli: Deus M1 650w: http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-650w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc089-584920/ Forton FSP650: http://www.morele.net/zasilacz-fortron-fsp650-80egn-90-379083/ Drugi z wymienionych zasilaczy zachwycił mnie sprawnością, jedynym dla mnie minusem jest brak modularności. Jakie jest wasze zdanie na temat tych zasilaczy i jak ma się ich porównanie? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Fortron to pierwsza liga zasilaczy. Jeśli nie przeszkadza ci brak modularnego okablowania i surowa blacha, bierz bez zastanowienia. Nie wiem jak z głośnością tego Fortrona, przy tej sprawności powinien być niesłyszalny, jeśli cisza to priorytet, poszukaj opinii, recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciarro Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dziękuję za szybką odpowiedź. 650w będzie wystarczające chyba do rozbudowy jaką prawdopodobnie zrobię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Starczyłoby wspomniane wyżej 550W, 650W to na wyrost. Mocy nie braknie na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciarro Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dobrze, dziękuję za rozjasnienie sytuacji. Temat można zamknąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...